Skip to navigation Skip to main content
Binnenstad Groningen
© Unsplash
Nederland

Vakantie in Groningen

Groningen

  • Bruisende studentenstad
  • Interessante restaurants en leuke activiteiten
  • Historisch centrum met markante architectuur

Groningen is zowel de hoofdstad als de grootste stad van de gelijknamige provincie. Gelegen in het uiterste noorden van Nederland, wordt de stad vaak over het hoofd gezien door buitenlandse toeristen – en dat terwijl de stad enorm veel te bieden heeft. Je volgende vakantie naar het noorden is dus niet compleet zonder een verblijf in of bezoek aan Groningen stad!

Geschiedenis van Groningen

Hoewel archeologische vondsten teruggaan tot ruim drieduizend voor Christus, wordt de stad Groningen actief benoemd in de geschiedenisboeken vanaf de elfde en twaalfde eeuw. Historisch erg veel op zichzelf aangewezen vanwege zijn afgezonderde ligging, maakte de stad als Hanzestad een enorme groei door op handelsgebied. Nu nog steeds is Groningen een stad die bekend staat om zijn handel en industrie, mede door het grote aantal studenten dat de stad bewoont.

Studentenstad Groningen

Deze studenten geven de historische binnenstad een moderne en alternatieve feel. Hierin komen dan ook telkens weer nieuwe en onconventionele restaurants opzetten. Een goede maaltijd is dus nooit lastig om te vinden! Ook worden er in de stad vaak festivals en evenementen georganiseerd. Je hoeft je dus ook niet te vervelen tijdens je trip naar Groningen. In actie komen doe je bij Excalibur, de hoogste klimtoren ter wereld. In het centrum kun je bovendien de Martinitoren beklimmen, die je met een vrij uitzicht over de hele stad beloont.

Struinen en bezoeken

De Hoge en de Lage der A zijn twee kades langs de grachten van de stad, waar je goede koffie kunt scoren in een van de vele koffietentjes. Neem plaats aan het water om de langstrekkende bootjes te bestuderen. Of bekijk de stad vanaf het water tijdens een boottrip. De historisch nauwe en gezellige straatjes in de binnenstad komen uit bij diverse hofjes, waarin je een oase van rust in de stad kunt vinden. Sluit je dag af met een bierproeverij en wat winkelen in de Folkingestraat. Cultuur snuif je in het Groninger Museum of het Forum, waar je exposities en films kunt bekijken. Ideaal als het een dagje regent!

Fotogalerij van Groningen

Groningen
© Unsplash
Fietsen Groningen
© Unsplash
Groningen woonwijk
© Unsplash
Binnenstad Groningen
© Unsplash
Grachten Groningen
© Unsplash