Skip to navigation Skip to main content

5 dingen om te doen in Zell am Ziller in de zomervakantie

Fichtensee
© Spalder Media Group

Wie naar Zell am Ziller gaat in de zomer, verstaat iets heel anders onder een vakantie in de bergen dan iemand die ’s winters op bezoek komt. In plaats van de ski’s en wintersportkleding pak je nu je wandelschoenen en zomerse sportkleding in. In de zomermaanden biedt het bergdorp mensen de mogelijkheid andere sportieve activiteiten te ondernemen. Gezinnen, bergliefhebbers en reizigers die op zoek zijn naar rust kunnen hier prima uit de voeten. Dit zijn 5 dingen om te doen in Zell am Ziller tijdens de zomervakantie.

Zomervakantie in Zell am Ziller

Zell am Ziller staat ook wel bekend als Zell. Het bergdorp ligt op bijna 600 meter hoogte in het hart van het Zillertal in Oostenrijk en wordt omringd door de Zillertaler Alpen. Zell am Ziller is veel meer dan alleen een wintersportbestemming in Tirol. In de zomermaanden is het hier prima vertoeven met het gezin. De omgeving biedt ook de jonge bergliefhebbers namelijk genoeg te doen. Dit zijn 5 dingen om te doen tijdens een zomervakantie in Zell am Ziller.

1. Fichtenschloss

Fichtenschloss is een grote speeltuin speciaal voor de kids. Het kasteel bestaat uit allerlei leuke avontuurlijke elementen waar zij zich kunnen vermaken. Van klauteren door klimnetten, kijken vanuit een 18 meter hoge toren en spelen met water tot glijbanen en andere stations die weer ander vermaak bieden. Zowel jonge als oudere kinderen voelen zich helemaal thuis in het sprookjesachtige bouwwerk. Het ruim 5000 m²  grote speelpark is gevestigd bij het bergstation van de Rosenalm. Fichtenschloss, ook wel bekend als het Sparreboskasteel, kent verschillende stations. Ga met het hele gezin hier een dagje heen om te genieten van plezier. De jonge bouwvakkers kunnen alvast oefenen met bouwen en de jonge koks met grillen op de barbecue.

Fichtenschloss in Zell am Ziller
© Spalder Media Group

2. Arena Coaster

Ben je weleens op wintersportvakantie geweest, dan heb je vast al een keertje gerodeld. Het is een leuke activiteit voor jong en oud, ook in de zomer. In Zell am Ziller vind je de Arena Coaster direct naast het dalstation van Zell. Je racet met hoge snelheid door de bochten en over allerlei jumps en loopings. De rodelbaan is 1.460 meter lang en begint vlak bij het dalstation van de Rosenalmbahn. Kinderen onder de 10 jaar oud dienen te rijden onder begeleiding van iemand die ouder dan 16 jaar is.

Arena Coaster in Zell am Ziller is een van de leuke dingen om te doen tijdens een zomervakantie
© Spalder Media Group

3. Bagjump

De Bagjump is een freestyle airbag waarmee je ’s winters trucs veilig kunt oefenen. Neem een aanloop vanaf de piste om snelheid te maken, waag vervolgens de sprong en land op het luchtkussen. Deze vangt je zacht op, dus je hoeft je nergens zorgen over te maken. De Bagjump is te vinden bij het dalstation van de Rosenalmbahn. In de zomer ga je niet vanaf een piste met ski’s naar beneden, maar via een springtoren. De attractie leent zich dan uitstekend als opvangkussen voor wie vanaf grote hoogte de sprong waagt. Durf jij te springen? Het is een leuke activiteit voor de jonge en oudere adrenaline-junkies.

4. Klimroute Talbach

Klimmen is een echte bergtrend geworden. Ontdek de mooie omgeving van Zell am Ziller op een intensieve en spannende manier. Direct naast de waterval van Talbach vind je een nieuw aangelegd klimpad. Deze is zodanig geconstrueerd dat het niveau hoger wordt, naarmate je meer naar boven klimt. Het startpunt is geschikt voor beginners en kinderen. Des te hoger je naar boven klimt, des te zwaarder de route wordt. Er zijn nooduitgangen naar een wandelpad, waardoor je eenvoudig kan stoppen.

5. Recreatiepark Zell

Het recreatiepark van Zell is ruim 45.000 m² groot en stelt vakantiegangers in de gelegenheid lekker te ontspannen. Zo heb je er een heerlijk zwembad met glijbanen, waar jong en oud zich vermaakt. Ook op het gebied van sporten is hier van alles te ondernemen. Kies ervoor om te beachvolleyballen, tennissen, midgetgolfen, voetballen of basketballen.