Skip to navigation Skip to main content
Waterval Krka

Kroatië is een bijzonder land als vakantiebestemming. Jaarlijks trekken een hoop Nederlanders richting dit land en dat is ook niet zo gek, want er is ontzettend veel te doen. Ontdek de prachtige plekjes in het binnenland, of trek langs de kilometerslange kustlijn. Kroatië is een land met historie en een prachtige natuur. Het land heeft acht natuurparken die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezoeken. Vandaag neem ik je graag mee naar een van die parken, namelijk National Park Krka, ook wel bekend van de spectaculaire watervallen.

Kroatië, kruispunt van culturen

Kroatië is een land in het zuiden van Europa grenzend aan de landen Bosnië en Herzegovina, Slovenië, Hongarije, Servië en Montenegro. Het land ligt geografisch gezien in het hart van Europa, midden op het kruispunt tussen de oude Romeinse en Griekse cultuur. Kroatië heeft een rijke geschiedenis die ver voor Christus is begonnen. Er zijn zelfs fossielen gevonden die 130 duizend jaar terug gaan. Verschillende volkeren hebben het land bewoond en daarnaast is het land in handen geweest van verschillende bevolkingsgroepen. Die geschiedenis heeft goed haar sporen achtergelaten en die zijn tot op de dag van vandaag nog goed terug te zien in de verschillende bouwstijlen en historische gebouwen. Een reis door Kroatië staat dan ook garant voor allerlei prachtige ontdekkingen.

National Park Krka is een geweldige plek op

Bijzondere natuur

Kroatië heeft een prachtige kustlijn met een totaal van 1778 kilometer. Langs de gehele kustlijn kom je prachtige (onontdekte) baaitjes tegen met hele fijne stranden. Voor de kustlijn liggen 1185 eilandjes verspreid, waarvan er maar 66 bewoond zijn. Een aantal van die eilanden kun je ook bezoeken, of ontdekken met een boottocht. Naast de prachtige kustlijn heeft is er ook in het binnenland genoeg te zien. Je vindt hier dichtbegroeide bossen, prachtige meren, bergen, heuvels, nationale parken en schattige steden en dorpjes.

National Park Krka bestaat uit prachtige kleuren

National Park Krka

Vandaag neem ik je graag mee naar een van de acht nationale parken, namelijk National Park Krka. Dit nationale park staat vooral bekend om de imposante en spectaculaire watervallen die er naar beneden denderen. Het hele jaar door is het park geopend en heb jij de mogelijkheid om dit waterspektakel in het echt te bewonderen. De grootste waterval wordt ook wel de Krka waterval genoemd en heeft een lengte van 800 meter. De waterval valt in 17 kleinere watervallen naar beneden. De totale oppervlakte van het park is 111 vierkante kilometer, over een lengte van 70 kilometer tot de zee. Het hele jaar door stroomt er ontzettend veel water door het park, waarvan het meeste tijdens de regenperiode.

 

Langs de watervallen lopen wandelpaden zodat je ze van dichtbij kunt bekijken. Als je de totale route wandelt, dan ben je ongeveer een uur bezig, mits je niet af en toe stopt voor een foto. De tocht is werkelijk prachtig, zoals je kunt zien op de onderstaande foto’s. Langs de route kom je allerlei rivieren tegen van verschillende groottes. Mocht je dan nog geen genoeg gehad hebben van al het water, dan kun je aansluitend nog een boottochtje maken over de rivier.

De watervallen van National Park Krka in Kroatië.
Watervallen National Park Krka
National Park Krka is een must visit tijdens je vakantie in Kroatië.
Het is werkelijk prachtig in National Park Krka in Kroatië
De watervallen van National Park in Krka zijn adembenemend.
Florien

Over Florien

In de wintermaanden vind je Florien regelmatig op ski's, op zoek naar de mooiste skigebieden. Qua zomerbestemmingen kan het alle kanten op. Van een avontuurlijke reis door de Thaise jungle tot lekker chillen op een zonnig strand in Griekenland of Spanje. Met een beetje mazzel heeft ze ooit haar eigen 'casa' in dat laatste land.