Skip to navigation Skip to main content
Surf

Surfen is een mooie watersport die je met heel wat oefenen onder de knie krijgt. Als echte surfer kijk je anders naar een zon-, zee-, strandbestemming dan iemand die bijvoorbeeld enkel het lekkere weer komt. De golven, surfscholen, winkels en het publiek maken de ene surfbestemming net iets leuker dan de andere. Dit zijn de 5 mooiste surfspots in Europa. Pak binnenkort je surfplank en bedwing de golven op deze plekken.

De 5 mooiste surfspots in Europa

De wereld wordt gevuld met prachtige kuststroken. Ook Europa heeft zeeën waar surfliefhebbers zich prima kunnen uitleven. Vette surfspots dicht bij huis voor zowel beginners als gevorderden vind je hieronder.

1. Biarritz, Frankrijk

De ruige golven, de surfcultuur en de populariteit van Biarritz heeft ertoe geleid dat het een populaire surfspot is geworden, zelfs een van de populairste in Europa. Biarritz ligt in het zuidwesten van Frankrijk en werd in de jaren ’60 bekend onder het surfpubliek. Deze plaats heeft surfen in Europa op de kaart gezet. Sindsdien komen sportfanaten vanuit de hele wereld hier jaarlijks naartoe om te genieten van mooie golven en lekker weer. Er zijn mogelijkheden voor zowel beginnende surfers als gevorderden. Ga je in juli hiernaartoe, bezoek dan naar het Biarritz Surf Festival. Feesten, surfen, relaxen, muziek en genieten op het strand, wat wil je nog meer?

2. Ericeira, Portugal

Ericeira is dé surfhotspot in Portugal. Het is een traditioneel, historisch plaatsje niet ver van Lissabon. Eiriceira staat bekend om haar authentieke uitstraling. De surfmogelijkeheden zijn onbeperkt. Terwijl de vissers vol passie hun werk doen, kun jij de golven trotseren. De kust bij Lissabon is populair onder professionele, maar ook beginnende surfers. Dit komt door de veelzijdigheid die wordt gevormd door hoge kliffen, maar ook rustige zandstranden. Vrijwel iedere surfer komt hier prima uit de voeten. Naast de aantrekkelijke kust maken andere elementen Ericeira een fijne bestemming. Denk aan het historische karakter, de gastronomie, het groende landschap en de gezellige cafés. Meer heb je niet nodig, toch?

3. Bundoran, Ierland

Bundoran is een plaats in het Ierse graafschap Donegal. In de loop der jaren heeft deze surfspot een groeiende populariteit meegemaakt. Toch weten velen niet dat hier van prima surfcondities geprofiteerd kan worden. Het plaatsje ligt in het noordwesten van Ierland. De mooie stranden, de heerlijke buitenlucht en de golven op zee maken het een prima uitvalsbasis voor verschillende type surfers. Er zijn surfscholen die je helpen de techniek onder de knie te krijgen. Daarnaast kun je je opgeven voor cursussen en vakantiepakketten gericht op surfers van verschillende niveaus.

Bundoran is naast een surfparadijs ook een gezinsvriendelijk gebied waar kinderen zich helemaal thuis voelen. Ook is de omgeving een uitstekende plek om te wandelen of fietsen. Ga je in juni naar het plaatsje, bezoek dan het muziekfestival Sea Sessions. Bundoran kent ook de welbekende Ierse gezelligheid. Geniet na het sporten van een welverdiend drankje in een lokale pub.

4. San Vicente de la Barquera, Spanje

San Vicente de la Barquera is een gemeente in de Spaanse provincie Cantabrië. Het gelijknamige stadje San Vincente is een fijne bestemming voor surfers om meerdere redenen. Niet alleen de grote hoeveelheid aan surfmogelijkheden, maar ook de warme zomerdagen, het heerlijke eten, de pittoreske uitstraling en de gezellige sfeer vormen deze plaats tot een populaire surfbestemming. Geniet van het goede leven en de leuke feesten. In San Vicente heb je verschillende kampen en cursussen. Het is vooral een fijne surfspot voor wie nog maar net met de sport begint. De golven zijn redelijk rustig en daardoor is het eenvoudiger om de sport onder de knie te krijgen.

5. Cornwall, Verenigd Koninkrijk

Ook het Verenigd Koninkrijk leent zich uitstekend voor een surfvakantie. Cornwall ligt in het meest zuidwestelijke puntje van Engeland. De regio is enorm populair onder de Britse bevolking. Ook surfliefhebbers uit andere landen komen hier graag naartoe om te profiteren van heerlijke condities. Cornwall heeft een ruig en vrijwel onaangetast landschap. Het kent een echt zeeklimaat met milde temperaturen. Ontsnap aan de drukte en bedwing de golven met jouw surfplank. Je vindt er voldoende surfscholen, waardoor je ook als beginner de sport eenvoudig kan leren van ervaren surfers. Ga naar Newquay, waar een keer per jaar een groot surffestival wordt georganiseerd. Neem een kijkje in Bude of het relaxte Widemouth Bay.

Redactie

Over Redactie

Onze redactie is regelmatig op pad om nieuwe bestemmingen te ontdekken en de leukste tips voor jouw vakantie te verzamelen. Of dat nu binnen of buiten onze landsgrenzen is, de mooiste bestemmingen en leukste activiteiten delen onze bloggers via hun laatste artikelen.