Skip to navigation Skip to main content
Palma de Mallorca
© Tourism Foundation Palma de Mallorca, Javier Núñez
Spanje

Vakantie in Mallorca

Mallorca

  • Ideale locatie voor feestvakanties
  • Mooie stranden en baaitjes
  • Optredens van grote artiesten

Mallorca, het welbekende Spaanse feesteiland dat een stuk meer in petto heeft dan je op eerste aanzicht zou verwachten. Want hoewel je op Mallorca natúúrlijk goed kunt feesten, heeft het eiland nog veel meer te bieden. Kom je voor zon, strand en uitgaan? Dan zit je bij El Arenal, het beruchte Magaluf en rondom de hoofdstad Palma de Mallorca op de juiste plek. Wanneer je op zoek bent naar de cultuur en sfeer van het eiland moet je naar het oosten en het noorden. Het leukste aan zo’n tweezijdig eiland is dat je de twee ook gewoon kunt combineren in één vakantie!

Feestvakantie op Mallorca

Al jarenlang is Mallorca een welbekende bestemming voor feestvakanties. Voornamelijk de Nederlandse jeugd trekt jaarlijks in grote getale naar plaatsen als El Arenal toe om te genieten van een bruisende vakantie. Overdag op een van de vele stranden en s’ avonds de discotheek in om tot de late uurtjes door te feesten. Op Mallorca bevinden zich ook veel Nederlandstalige uitgaansgelegenheden, zoals Club NL, Disco Bar 538 en De Heeren van Amstel. Er komen dan ook vaak genoeg grote Nederlandse artiesten invliegen om optredens te geven. Artiesten als Bizzey, Hardwell, Martin Garrix en Nicky Romero draaien hier regelmatig hun muziek.

Fotogalerij van Mallorca

Platja De Palma
© Tourism Foundation Palma de Mallorca, Lydia Coronel Yanez
Palma
© Tourism Foundation Palma de Mallorca, Julia Kochina
Cultuur op Mallorca
© Tourism Foundation Palma de Mallorca, Miguel Angel Aguilo
Palma de Mallorca
© Tourism Foundation Palma de Mallorca, Javier Núñez

Voldoende bezienswaardigheden

Het oosten en het noorden van Mallorca bieden een totaal andere kant van het feesteiland. Als je het echte eiland wilt bezoeken is het aan te raden om een scootertje te huren. Hier kun je bijvoorbeeld mee op strandjestour. Naast de drukke massa-stranden bij de grote steden, telt het eiland talloze rustige baaitjes. Leuke tip: bezoek Puerto de Cala Figuera, een oud vissersdorp waar nog steeds einde middag de visvangst de haven in komt. Leuk om te bekijken vanaf een terrasje! Ook richting het binnenland is er wat te beleven. Voornamelijk het noordwesten van Mallorca kent een prachtig bergachtig binnenland met meerdere pittoreske bergdorpjes.