Skip to navigation Skip to main content
Evora (1)
© Pixabay
Portugal

Vakantie in Évora

Évora

  • Ervaar overblijfselen uit verschillende tijdperken
  • Betreed de bottenkapel
  • Geniet van een terrasje op het plein

Évora is een historisch stadje in de regio Alentejo in Portugal. Het stadje staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het stadje staat niet alleen bekend om de goed bewaarde binnenstad of unieke kapel in de kerk. Het is ook een zeer levendig stadje. Tijdens je vakantie in deze stad kun je zowel genieten van unieke cultuur als een gezellige avond op het plein.

Évora in een notendop

In Évora kun je diverse historische gebouwen verkennen en ervaren. Zo kun je een toren van de kathedraal beklimmen voor het beste uitzicht van je vakantie in de stad. Daarnaast kun je ook de bottenkapel van de kerk betreden of langs de negen kilometer lange overblijfselen van een aquaduct net buiten de stad fietsen.

Fotogalerij van Évora

Evora
© Unsplash
Evora (1)
© Pixabay
Evora (2)
© Unsplash
Evora (3)
© Unsplash
Evora (4)
© Pixabay

Bezienswaardigheden in Évora

Évora is een stad waar je overblijfselen van diverse tijdsperioden tegenkomt. Zo kun je de vijftiende-eeuwse São Francisco kerk bezoeken. Deze kerk staat bekend om de unieke kapel. De kerk heeft namelijk een kapel die monniken hebben versierd met schedels en beenderen. Uit een ander tijdperk vind je de Romeinse tempel van Évora. Deze tempel ligt op het hoogste punt van de stad en was gewijd aan keizer Augustus. Het is ook de best bewaarde tempel op het Iberisch schiereiland. Tijdens je vakantie in deze stad zie je bouwwerken van verschillende tijdperken.

Wat te doen in Évora

In Évora kun je eindeloos wandelen en shoppen in het oude deel van de stad. Veel straatjes zijn smal en kronkelend waardoor je zonder auto’s ontspannen de stad kunt verkennen. Je kunt beginnen of eindigen op het Praça do Giraldo. Dit is een plein met een grote fontein en veel gezellige terrasjes, ideaal voor een avondje borrelen. Tijdens een vakantie in deze stad staat een bezoek aan de kathedraal vaak hoog op het lijstje. Dit komt niet alleen door de prachtige versieringen van het gebouw, maar ook door het indrukwekkende uitzicht vanaf een van de torens die je kunt beklimmen.