Skip to navigation Skip to main content
Paella in Valencia
© VisitValencia
Spanje

Vakantie in Valencia (regio)

  • De beste paella van het land
  • Leuke steden en sfeervolle badplaatsen
  • Perfect voor een veelzijdige vakantie in Spanje

Valencia is misschien bekend als een van de meest bezochte steden in Spanje, maar ken je de regio ook al? Comunidad Valenciana beschikt over zoveel leuke plekken dat die niet op één hand te tellen zijn. Deze regio aan de kust staat is misschien beter bekend als de Costa Blanca, met heerlijke plaatsjes als Javéa, Calpe en Altea. Of grotere steden zoals Alicante en Benidorm. Een vakantie hier betekent veelzijdigheid: je kunt alle kanten op en dat is ook zeker de moeite waard. Valencia is een heerlijke bestemming voor een vakantie in Spanje!

Grote steden en prachtige dorpjes

Bekende bestemmingen in de regio Valencia zijn de gelijknamige stad, Benidorm en Alicante. Alle drie compleet anders van karakter maar absoluut de moeite van het bezoeken waard. Wat een vakantie in de regio Valencia overigens ontzettend leuk maakt, zijn de vele mooie plekjes. Naast bovengenoemde drie steden liggen er namelijk talloze kleine dorpjes en plekjes die heerlijk zijn om doorheen te struinen. Bekijk de gekleurde huisjes in Villajoyosa, slenter door het oude centrum van Altea of ga lekker terrashoppen in het populaire Javéa. Geen dag hetzelfde tijdens je vakantie in Spanje.

Accommodaties bij reispartners in Valencia (regio)

Costa Blanca in Valencia

Een bekende kuststrook in Spanje is de Costa Blanca. Deze strook vind je in de regio Valencia en telt over een lengte van 200 km prachtige badplaatsen en dito stranden met gezellige eettentjes en bars. Calpe beschikt over een uitgestrekt strand en is met haar iconische rots een heerlijke plek om te vertoeven. Een andere aanrader is Moraira, een sfeervolle plaats met veel restaurants en een lekker strand. Je kunt er bovendien op veel plekken in Valencia heerlijk eten. Iets wat je zeker een keer wilt bestellen voor de lunch is paella. Het typisch Spaanse gerecht vindt de origine in Valencia en de Valencianen weten dan ook als de beste hoe je zo’n heerlijke schotel met kip, zeevruchten of vegetarisch serveert.