Skip to navigation Skip to main content
Alicante stad
© Spalder Media Group
Spanje

Vakantie in Alicante

Alicante

  • Stad met veel bezienswaardigheden
  • Veel restaurants met Spaanse keuken
  • Fraaie omgeving met mooie natuur

Alicante is de hoofdstad van de provincie Alicante en is gelegen in het zuidelijke deel van de regio Valencia. De stad ligt aan de Costa Blanca en is in het bezit van een belangrijke haven voor de export van midden-Spanje. Echter is de stad ook een hotspot voor reusachtige cruiseschepen die dagelijks in deze haven aanmeren. Alicante is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Die trekken jaarlijks in groten getale naar deze prachtige stad om te genieten van de cultuur, de heerlijke Spaanse keuken en de prachtige stranden.

Wat is er te doen in Alicante?

De historie van Alicante gaat ver terug, namelijk 230 v. Christus. Toen werd de stad gesticht onder de naam ‘Akra Leuke’. Vandaag de dag is de stad uitgegroeid tot een leuke toeristenstad met veel activiteiten en bezienswaardigheden. Een van de meest kenbare punten van de stad is het enorme kasteel van Santa Barbara. Deze ligt op de top van de 166 meter hoge Monte Benecantil berg. Ook de schitterende wandelboulevard van Alicante mag niet vergeten worden. Deze ligt langs de kust en is voornamelijk ‘s avonds vol met leven. Als je op zoek bent naar een wat gemoedelijkere sfeer moet je echt een bezoekje brengen aan de wijk El Barrio. De idyllische straatjes en vriendelijke bewoners geven je een kijkje in het echte Spaanse leven.

Fotogalerij van Alicante

Centrum Alicante
© Spalder Media Group
Alicante stad
© Spalder Media Group
Alicante kasteel
© Spalder Media Group
Haven van Alicant
© Spalder Media Group

De omgeving van Alicante

Ook buiten Casco Antiguo - het centrum van Alicante - is er veel te doen en beleven. Ben je hier op vakantie en mocht je even uitgekeken zijn op het drukke stadsleven, dan is er meer dan genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld op bezoek bij Tabarca eiland, dat zo’n 15 kilometer van de kust van Alicante ligt. Dit kleine eilandje in de Middellandse Zee is perfect voor snorkelen of vogelkijken en is bereikbaar per boot vanaf de stadshaven. Daarnaast vind je in de omgeving van Alicante ook nog een aantal prachtige natuurverschijnselen! Ben je in de buurt, dan mag je een bezoekje aan de imponerende watervallen van Algar en de magische grotten van Canalobre écht niet overslaan!