Skip to navigation Skip to main content
Gran Canaria Beach
© Turismo de Islas Canarias
Spanje

Vakantie in Gran Canaria

Gran Canaria

  • Fijne stranden en goede accommodaties
  • Gezellige dorpjes en stadjes
  • Prachtige natuur

Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden en bovendien favoriet voor veel mensen als vakantiebestemming. Geen wonder, sinds de zon er het hele jaar door schijnt en de stranden zich perfect lenen voor die welverdiende rust. Ook is Gran Canaria een populaire bestemming voor alle natuurliefhebbers alom, sinds het eiland ook trakteert op prachtige uitzichten van indrukwekkende kliffen, de beste wandelroutes en schilderachtige kronkelweggetjes door de bergen. Op Gran Canaria is er werkelijk voor ieder wat wils!

Toeristisch Gran Canaria

Gran Canaria heeft massaal ingezet op toerisme, en dat is te zien. Wanneer je door de straten van de levendige hoofdstad Las Palmas struint, kom je ogen tekort. De historische wijk Vegueta is de oude kern, waarin pittoreske pleintjes worden verbonden door smalle, kleurrijke straatjes. De Santa Ana kathedraal en het voormalige verblijf van Columbus, Casa de Colon, zijn niet te missen in de hoofdstad. In Las Palmas vind je bovendien de beste accommodaties, goede eettentjes en leuke winkels. Dat maakt de stad een perfecte uitvalsbasis om het eiland vanuit verder te verkennen.

Fotogalerij van Gran Canaria

Gran Canaria Beach
© Turismo de Islas Canarias
Strand Gran Canaria
© Turismo de Islas Canarias
Stadje
© Turismo de Islas Canarias, Guillermo de Luis Orihuela
Plaza Santa Lucia de Tirajana
© Turismo de Islas Canarias
Playa de Anfi del Mar
© Turismo de Islas Canarias, Alex Bramwell

De natuur in

Een andere manier van reizen is door een roadtrip te maken. De kronkelweggetjes door de bergen lenen zich perfect voor een langzame manier van transport, en door in de kleine dorpjes te stoppen krijg je een goed beeld van het traditionele Gran Canaria. De zandduinen van Maspalomas zijn een bekende toeristische trekpleister en een must see wanneer je het eiland bezoekt. Een goede hike vind je in het beschermde natuurgebied rondom de Roque Nublo. Deze rotsformatie wordt vaak genoemd als een van de mooiste ter wereld! Reden genoeg om je wandelschoenen aan te trekken, dus.

Dorpjes, stranden, eten

De bergen en kustregio’s van Gran Canaria huisvesten de meest pittoreske dorpjes en stadjes van het eiland, elk met een andere feel. Puerto de Mogán wordt door zijn vele grachtjes ook wel het Venetië van de Canarische Eilanden genoemd. Dit havenstadje leent zich perfect voor een paar uurtjes slenteren en een heerlijke maaltijd met uitzicht op de zee. Uiteraard kom je als foodie in Gran Canaria ook helemaal aan je trekken. De heerlijkste Spaanse tapas vind je in de vele authentieke restaurantjes die Gran Canaria telt.