Skip to navigation Skip to main content
Zee Fuerteventura
© Turismo de Islas Canarias
Spanje

Vakantie in Fuerteventura

Fuerteventura

  • Rustig en authentiek eiland
  • Surfeiland van de archipel
  • Prachtige, robuuste natuur

Fuerteventura is een van de Canarische Eilanden. Een stuk minder populair bij toeristen dan bijvoorbeeld Gran Canaria of Tenerife, is Fuerteventura een veel rustiger eiland. Dat betekent echter niet dat er op het eiland weinig te doen is! Integendeel, heeft Fuerteventura elk type reiziger wel iets te bieden. Ruige natuur, mooie stranden en een altijd gunstig klimaat: dat is je vakantie op Fuerteventura!

De indrukwekkende natuur van Fuerteventura

Fuerteventura is bijna niet te vergelijken met de andere Canarische Eilanden, sinds het eiland er best anders uit ziet. Ruig, desolaat, robuust: dat zijn woorden die te binnen schieten als we Fuerteventura zouden moeten omschrijven. Het massatoerisme op de andere eilanden zorgt er bovendien voor dat het op Fuerteventura nog altijd lekker rustig is. Dit heeft bovendien de authentieke en traditionele cultuur deels bewaard (maar daarover later meer!). Onder de indrukwekkende landschap rekenen we onder andere de Mirador Mosso Velosa, een uitkijkpunt die een goed beeld schetst van de seismische historie van het eiland. Maar ook de duingebieden Dunas de Corralejo en de Jandía zijn must sees wanneer je het eiland bezoekt.

Fotogalerij van Fuerteventura

Fuerteventura vulkanisch
© Turismo de Islas Canarias, Guillermo de Luis Orihuela
Strand Fuerteventura
© Turismo de Islas Canarias, Alex Bramwell
Zee Fuerteventura
© Turismo de Islas Canarias
Fuerteventura
© Turismo de Islas Canarias
Surf Fuerteventura
© Turismo de Islas Canarias, Lex Thoonen

Stranden

Ook kent het eiland genoeg stranden, die zich goed lenen voor wandelingen of een dagje relaxen. Op het brede en lange Sotavento Beach kom je tot heerlijk tot rust, en het Popcorn Bay, bekend om de vele stukjes kleine koraal die bezaaid zijn over het strand, is een gekke gewaarwording. Sinds Fuerteventura bekend staat om zijn altijd straffe wind (erg welkom op hete zomerdagen), lenen veel stranden zich bovendien perfect voor surfen en watersport! 

De stadjes en dorpjes van Fuerteventura

Verspreid over het eiland liggen de authentieke en eigenzinnige dorpjes en stadjes van Fuerteventura. Deze zijn absoluut de moeite waard om aan te doen, sinds ze allemaal een eigen subcultuur huisvesten. Veel dorpjes zijn vissersdorpjes waar je tegenwoordig goed kunt surfen of lessen kunt nemen. Voorbeelden hiervan zijn Corralejo en El Cotillo. In Caleta de Fuste vind je de meesten toeristen, maar ook de gezelligste boulevard van het eiland. Bovendien kan je in de oude straatjes van de stad heerlijk eten en drinken om je dag af te sluiten.