Skip to navigation Skip to main content
Shipwreck Beach
© Unsplash
Griekenland

Vakantie in Zakynthos

Zakynthos

  • Bezoek het unieke Shipwreck Beach
  • Spot schildpadden
  • Neem een duik vanaf de rotsen

Zakynthos is een van de Ionische eilanden in Griekenland. Deze eilandengroep ligt ten westen van het vaste land. Het eiland heeft een oppervlakte van meer dan 400 km² waardoor toeristen er vaak voor kiezen om een auto te huren. Zeker voor een bezoek aan de gelijknamige hoofdstad van het eiland. In de hoofdstad en op de vele stranden maken toeristen de beste foto’s van hun vakantie. Verder genieten de meeste bezoekers van het eiland van het relatief rijke groen en warme klimaat.

Toeristische en avontuurlijke stranden

Het eiland Zakynthos biedt alles voor een combinatie van strand en bezienswaardigheden voor je vakantie. Zo kun je naar bekende toeristische plekken voor de prachtige foto’s of een uitstapje maken naar het unieke schildpaddeneiland.

Fotogalerij van Zakynthos

Grotten Zakynthos
© Unsplash
Zakynthos brug
© Unsplash
Zakynthos
© Unsplash
Shipwreck Beach
© Unsplash
Shipwreck Beach Zakynthos
© Unsplash

Bezienswaardigheden op Zakynthos

Op Zakynthos vind je het meest bekende en gefotografeerde strand van Griekenland. Dit is Navagio Beach, beter bekend als Shipwreck Beach. Het strand wordt omringd door rotsen en leent zijn naam aan het scheepswrak dat in 1980 hier strandde. Met een van de vele boten die je kunt huren, kun je deze toeristische plek bezoeken. Een minder bekende bezienswaardigheid is het bergdorp Kampi. Dit is een klein plaatsje waar je door smalle straatjes kunt slenteren en prachtige uitzichten tegenkomt. Uiteraard is een bezoek aan Zakynthos-stad essentieel tijdens je vakantie. De ontelbare steegjes en lokale winkeltjes en restaurants laten je direct in de Griekse sfeer komen.

Wat te doen op Zakynthos

Zakynthos ligt vlak bij het schildpaddeneiland van Griekenland: Marathonissi. Je kunt tijdens je vakantie een bezoek brengen aan dit onbewoonde eiland door een boot te huren. Deze kun je vaak zelf besturen. Met een plattegrond vaar je zo naar de strandjes waar de schildpadden broeden. Het eiland heeft zelfs de vorm van een schildpad. Uiteraard is Zakynthos met het warme klimaat een uitstekende bestemming om op het strand te zonnen. Ook zwemmen in het heldere water is heerlijk. Wil je toch iets avontuurlijkers op je stranddag? Dan kun je naar Porto Roxa Beach gaan. Dit is een strand met rotsen. Je kunt hier vanaf een houten plank in het water springen.