Skip to navigation Skip to main content
Boulevard Mykonos
© Unsplash
Griekenland

Vakantie in Mykonos

Mykonos

  • Pittoreske en gezellige hoofdstad
  • Veelzijdig nachtleven
  • Mooie en schone stranden

Mykonos is een van de Cycladische eilanden in de Middellandse Zee. Met een oppervlakte van slechts 86 vierkante kilometer is Mykonos geen groot eiland, maar dat betekent niet dat er niks te doen is. Integendeel zelfs, het eiland is een van de bekendste van de Griekse Archipel. Niet alleen staat het eiland bekend als populaire bestemming om te feesten en te genieten van de stranden, ook valt er flink wat cultuur te snuiven in de dorpjes en steden.

Over Mykonos

Mykonos is een van de kleinere eilandjes van de Cycladen met net iets meer dan 10.000 inwoners. Het overwegend droge en heuvelachtige eiland leent zich enkel voor wat landbouw en visserij bij de zee. Toch zijn er over het hele eiland over de jaren sporen gevonden uit vrijwel alle beschavingsperiodes. Hierdoor valt er op Mykonos voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers genoeg te ontdekken!

Fotogalerij van Mykonos

Straatjes Mykonos
© Spalder Media Group
Mykonos straatje
© Spalder Media Group
Mykonos view
© Spalder Media Group
Mykonos Mikrivenetia
© GNTO, Y. Skoulas

Pittoresk en charmant Mykonos

In Mykonos-stad, ook wel Chora genoemd, is de cultuur goed terug te zien. Het heuvelachtige kustplaatsje is erg pittoresk, met gezellige, kleine steegjes en straatjes. Ook bekend zijn de witte windmolens die aan het water staan. Deze werden gebouwd van de 16e tot de 20e eeuw en geven een inkijkje in de voedselverwerking van oude tijden. 

Het strand op

Gegeven dat het eiland voornamelijk uit droog en rotsachtig land bestaat, is het best opmerkelijk dat Mykonos nog zoveel mooie stranden huisvest. Deze zijn doorgaans schoon maar goed bezocht. Populaire stranden zijn Paradise Beach, Ftelia, Agios Sostis en Agios Stefanos. De vele Beach Bars serveren vanaf het middaguur al de hipste drankjes, en ‘s avonds wordt er goed gefeest. Wil je het wat rustiger aan doen? Trek dan lekker Mykonos-stad in om te struinen of bezoek een van de vele dorpjes. Ano Mera, bijvoorbeeld, huisvest het klooster van Panagia Tourliani en leent zich perfect voor een avondje mensen kijken op het plein. In de traditionele tavernes kun je bovendien voor Griekse prijzen enorm lekker eten.