Skip to navigation Skip to main content
Reunion - 5

Wauw! Als je nog niet weet waar je je volgende vakantie naartoe moet navigeren, dan weet je het na het lezen van dit blog wel. Het Franse eiland La Réunion is een tropisch paradijs tussen Madagaskar en Mauritius in en ziet er vanuit de lucht adembenemend uit. Local Claire is vanochtend met een helikopter over haar eigen grondgebied heen gevlogen, maakte een rondje om het eiland en deelde deze beelden met ons. 

Paradijselijk eiland La Réunion

Grote kans dat je er nog nooit van gehoord hebt, maar dat is eeuwig zonde. La Réunion is een Frans eiland en ligt precies tussen de eilanden Madagaskar en Mauritius in. Bij Afrika, dus! Echter maakt het deel uit van Frankrijk en vormt dus een stukje Europa in de Indische Oceaan. Het eiland telt ruim 800.000 inwoners en er wordt zowel Frans als Creool gesproken door de locals. La Réunion is modern, welvarend, en onwijs paradijselijk: je vindt er een schitterende, bergachtige natuur en daarnaast is het vulkanisch.

Vulkanisch eiland

Op La Réunion vind je een van de actiefste vulkanen ter wereld. Meerdere keren per jaar kan er uit de Piton de la Fournaise lava barsten. De top van deze vulkaan reikt tot 2632 meter hoogte en vormt een spectaculair uitzichtpunt. Fanatieke natuurliefhebbers en wandelaars klimmen naar deze top om het bizarre uitzicht op de krater te aanschouwen. De hoogte top van La Réunion ligt echter op 3071 meter. Hier vind je de slapende vulkaan Piton des Neiges. Ook deze top kun je te voet bereiken. 

Helikopterbeelden van La Réunion

Local Claire is geboren en getogen op het eiland en werkt in de toeristische sector. In de vroege uurtjes maakte zij vandaag een helikoptervlucht rondom La Réunion en deelde met ons onderstaande beelden. Wat een fenomenaal landschap!

La Réunion van bovenaf

Vulkaan op het Franse eiland La Reunion
Het bergachtige landschap van La Reunion
La Reunion
Uitzicht over La Reunion
Marlous

Over Marlous

Marlous is tijdens haar vakantie al bezig met waar en wanneer haar volgende reis plaats gaat vinden. Ze heeft ontzettend veel bestemmingen mogen ontdekken, maar tijdens het afvinken wordt haar bucket list alleen maar langer. De vraag wat de mooiste bestemming ter wereld is, vindt ze onmogelijk te beantwoorden. De wereld is geweldig!