Skip to navigation Skip to main content
Fietsen Kufsteinerland
© Max Draeger

Heb jij nog geen vakantieplannen deze herfst, maar wil je wel weg?Uit Dan hebben we vandaag een leuke tip voor je: fietsen in Oostenrijk. Niet alleen om sfeervolle dorpen en steden te bezoeken en te genieten van de lokale keuken, maar ook om het landschap te ontdekken op de fiets. Een leuke bestemming in het land is Kufstein. De stad is gemakkelijk te bereiken, heeft een bewonderenswaardige vesting, maar beschikt ook over een groot aantal gevarieerde en vlakke fietspaden.

Oostenrijk is zeer geliefd in de herfst

Recent onderzoek van Indebergen.nl onder Nederlandse bergliefhebbers heeft aangetoond dat men alweer toe is aan vakantie. Ruim 40% van hun bezoekers en volgers geeft aan deze herfst op vakantie te willen. Als bestemming is Oostenrijk duidelijk het meest populair: 79% vindt dit de ideale bestemming voor een herfstvakantie. Waarom? Een belangrijke reden om dit najaar de bergen in te trekken, is het landschap dat in schitterende herfsttinten kleurt, zo blijkt. Een geliefd vervoersmiddel om de regio te ontdekken is de fiets, want een kwart van de bergliefhebbers geeft aan te willen gaan fietsen. Daarnaast zegt bijna 40% graag leuke dorpen en steden te willen bezoeken.

Kufstein Fiets
© Kufsteinerland
Kufstein kenmerkt zich door het oude stadscentrum

De regio Kufsteinerland: veelzijdig en ook in de herfst aantrekkelijk

Onze tip deze herfst is het Kufsteinerland. Je geniet hier van een overweldigende bergwereld die, gehuld in de oranje tinten van de herfst, een nog mooier aanzicht heeft. Boendien is er hier ook een bijzondere stad te bezoeken. Kufstein is een gezellige stad vol historie en cultuur, waarvandaan er ook allerlei activiteiten te ondernemen zijn. Zoals het maken van fietstochten door de omgeving. De stad Kufstein is omringd door een indrukwekkend natuurlandschap en een uitstap in de bergwereld is dan ook zo gemaakt. Aanrader is om bijvoorbeeld Thiersee te bezoeken, dat een prachtige aanblik heeft met glooiende heuvels en een glinsterend meer. Ook de Hechtsee, met het kraakheldere water, ligt in de omgeving en is de moeite waard. 

Thiersee Fietsen
© Kufsteinerland
Fietsen langs de Thiersee

Bezienswaardigheden in de regio

Wat je kunt zien en doen in Kufstein en omgeving? De regio Kufsteinerland telt een behoorlijk aantal bezienswaardigheden. Deze plekken zijn de moeite van het bezoeken meer dan waard en zijn met de fiets te bereiken. Bijvoorbeeld het mijnmuseum in Bad Häring, waar er door middel van interactieve attracties een duik genomen kan worden in het leven van de voormalige mijnwerkers van de regio. Ander voorbeeld van een interessante bezienswaardigheid waar je met de fiets heen kan, is de Römerhofgasse. In deze wijk waan je je even terug in de tijd door de aanblik van de traditionele huisjes en karakteristieke restaurants met Tiroolse lekkernijen op het menu. Ook de Raritätenzoo is een tip in deze regio. De dierentuin in Ebbs is bijzonder vanwege de ruim 500 exotische dieren die hier te bewonderen zijn. Ben je al overtuigd?