Skip to navigation Skip to main content

Een wintersportvakantie heel anders beleven in Finland

Levi Finland
© Unsplash, Illia Panasenko

Op wintersportvakantie in Finland is heel anders dan in bijvoorbeeld Oostenrijk, Italië of Frankrijk. De skigebieden zijn een stuk kleiner en vooral langlaufen is in dit land erg populair. Je moet dan ook met een andere instelling richting Finland vertrekken, want de bergen zijn een stuk minder hoog, de liften zijn niet zo luxe als in in de Alpen en ook het après-skien gaat er iets anders aan toe. Toch is een wintersportvakantie naar Finland een ervaring voor het leven en moet je eens meegemaakt hebben. Sledehonden, enorme hoeveelheid aan sneeuw en voor het avondeten je eigen vis vangen in een zelfgemaakt wak in het ijs. 

Noord-Europa wordt populair

De afgelopen jaren zie je steeds meer marketingcampagnes voor landen als Noorwegen, Finland en Zweden. De prachtige beelden die voor deze campagnes gebruikt worden maken de Nederlanders nieuwsgierig en heeft gezorgd voor een toename in het aantal vakantieboekingen richting deze landen. Niet gek, want een wintersportvakantie in Finland is echt anders dan een wintersport in de Alpen of elders.

Skiën in Finland

Het grootste skigebied van Finland heeft de beschikking over ruim 50 km aan pistes. Kenmerkend voor skigebieden in dit land zijn de gloeiende sneeuwvlaktes. De bergen reiken niet hoger dan 1000 meter, waardoor het hoogteverschil dat je overbrugt tijdens het skien heel laag is. Ideale pistes om als beginnende skiër te leren skiën. Skien in Finland is bijzonder, omdat je omringd wordt door de prachtige natuur en je naast skiën nog veel meer bijzondere mogelijkheden hebt. Zo kun je op pad met sledehonden die je meenemen naar de mooiste plekken van Finland. 

Sledetochten in Finland met husky's.
© Unsplash

Adembenemende zonsondergangen

Vanwege de glooiende sneeuwvlaktes is de zonsondergang adembenemend in Finland. De witte sneeuwvlaktes in combinatie met de prachtig geel/oranje lucht maken je sprakeloos.

De zonsondergangen tijdens een wintersportvakantie in Finland zijn adembenemend.
© Unsplash, Katja Ritvanen

IJsvissen en sneeuwscooterrijden

IJsvissen? Ja zeker, ook dit is mogelijk in Finland. Eerst een gat maken in het ijs om vervolgens met je hengel geduldig te wachten op een hongerige vis. Het kost even tijd, maar de heerlijke zon en frisse lucht doen je dit snel vergeten. Uiteraard kunnen de sneeuwscooters niet ontbreken. De snelheidsduivels brengen je op de prachtigste plekken van Finland en zorgen daarnaast ook nog eens voor een dosis adrenaline. Kortom, een wintersportvakantie in Finland is een onvergetelijke ervaring die je eens in je leven meegemaakt moet hebben.

Redactie

Over Redactie

Onze redactie is regelmatig op pad om nieuwe bestemmingen te ontdekken en de leukste tips voor jouw vakantie te verzamelen. Of dat nu binnen of buiten onze landsgrenzen is, de mooiste bestemmingen en leukste activiteiten delen onze bloggers via hun laatste artikelen.