Skip to navigation Skip to main content

10x waarom je een keer een vakantie op een cruise ship wil beleven

Cruiseschip

Een vakantie op een cruise ship is iets dat je een keer in je leven gedaan wilt hebben. Je vaart over de imponerende oceaan naar de mooiste bestemmingen, kijkt je ogen uit en komt tijd tekort aan boord. Fantastisch entertainment met theatershows van wereldklasse, de energiekste feestjes, spectaculaire uitzichten tijdens het varen en ontelbaar veel mogelijkheden aan boord tijdens de reis op zee. Pas op, vakantie op een cruise ship is verslavend, en dit is wel waarom!

Vakantievieren op een cruiseschip

Stel je voor, je kunt niet kiezen of je naar Italië, Spanje of Frankrijk wil. Kiezen hoeft ook helemaal niet, wanneer je op vakantie op een cruise ship gaat! Je vaart elke dag naar nieuwe bestemmingen waardoor je ontzettend veel ziet en doet tijdens een vakantie. Maar dat niet alleen, ook tijdens de tijd aan boord is verveling niet mogelijk. Met talloze feestjes, activiteiten, shows, winkels, fun-area's en zwembaden kom je eigenlijk tijd tekort aan boord. Cruisen is fantastisch en heeft al op veel vakantiegangers ontzettend verslavend gewerkt. Het maken van een cruise is zelfs zó leuk, dat er grote kans is dat je met heimwee naar het cruiseschip terug thuis komt. Dit zijn 10 redenen waarom je een keer een vakantie op een cruise ship wil beleven. 

1. Je wordt elke dag wakker op een andere bestemming

Een van de leukste dingen van een cruisevakantie is dat je eenvoudig meerdere bestemmingen en landen kunt bezoeken. Elke dag word je wakker in een andere haven, in een andere stad en vaak zelfs in een ander land. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een cruise in de Middellandse Zee van Italië naar Tunesië, Spanje en Frankrijk varen en weer terug naar Italië. Of wat dacht je van een cruise in de Caribbean? Hierbij vaar je vaak van Miami en ontdek je tijdens je cruise meerdere Caribische eilanden. Waar je ook heen koerst, elke dag is een nieuw avontuur!

Wakker worden in Santorini

2. De mooiste zonsondergangen

Zonsondergangen zijn gewoon anders op zee. Wanneer de zon ondergaat en de lucht verandert in een kleurenspel van gouden, oranje, roze en rode tinten die op het golvende water rusten en het hele decor doen laten glinsteren, word je gegarandeerd verliefd. En voor de vroege vogels geldt natuurlijk hetzelfde voor de zonsopkomsten. Je kunt simpelweg niet stoppen met kijken... 

Zonsondergang aan boord van een cruiseschip

3. Geweldige theatershows om te bezoeken

Geen duur kaartje nodig om een fantastische theatershow te bezoeken. De theaters aan boord van cruiseschepen zijn vaak groter dan de theaters in ons eigen land en de internationale cast is van wereldklasse. Tijdens een vakantie op een cruise ship kun je elke dag een andere theatershow bezoeken en je verbazen over al het talent tijdens de acrobatische stunts, prachtig gezongen nummers en energieke danseressen. 

De theatershows zijn een reden om een keer een vakantie op een cruise ship te willen maken!

4. Lekker eten in verschillende restaurants

De meeste cruiseschepen hebben verschillende restaurants aan boord. Tijdens een cruise wordt een van de restaurants aangewezen waar je iedere avond kunt dineren, maar er is vaak nog meer keuze. Wie voor een lekkere, snelle en makkelijke hap wil gaan kan naar het buffet, maar er zijn op sommige cruises ook specialty-restaurants. Denk aan een teppanyaki- of sushi-restaurant, 'The Butcher's Cut' of taco-heaven. Het eten is van topkwaliteit!

Je kunt goed eten aan boord van een cruiseschip

5. Je kunt je mooi aankleden

Houd jij er wel van om je een beetje mooi aan te kleden tijdens je vakantie? Op een cruise ship kan dat zeker! Korte broeken en slippers zijn hier niet de bedoeling, mooie jurkjes en overhemden des te meer. Er zijn tijdens een cruise vaak thema-avonden waar je je aan kunt houden (zoals White Night) en er is altijd tenminste één avond een gala-avond of elegant night. In je mooiste outfit kun je dan ook nog eens de kapitein ontmoeten, bubbels drinken en talloze foto's op de schitterende Swarovski-trappen schieten. 

6. Relaxen in de zwembaden, jacuzzi's en waterparken

Je kunt, afhankelijk van waar je aanmeert natuurlijk, als je van boord bent lekker naar het strand, maar ook aan boord kun je genieten in je badkleding van de zon. Er zijn op elk cruise ship meerdere zwembaden en jacuzzi's. Bovendien hebben veel schepen ook complete waterparken aan boord en ben je op vakantie op een van de grotere en nieuwere cruiseschepen, dan zijn er vaak zelfs allerlei glijbanen. Een walhalla voor kids! 

 

Er zijn meerdere zwembaden om aan te relaxen tijdens een vakantie op een cruise ship

7. Fantastisch entertainment aan boord met feesten en live-muziek

Eén ding is zeker: je hebt geen tijd om je te vervelen aan boord. Tijdens een vakantie op een cruise ship ontmoet je al snel het Entertainment Team, ook wel Cruise Staff genoemd, een internationale samenstelling van de leukste, grappigste en sociaalste mensen die ervoor zorgen dat de vakantie onvergetelijk wordt. Zij organiseren al het leuks dat er te doen is aan boord. Van enorme themafeesten op het deck in de avond (White Party, '70s Party, Tropical Party), tot danscompetities, games, hilarische cabaretvoorstellingen en sporttoernamenten. Tevens is er in elke lounge iedere avond live-muziek dat gespeeld wordt door verschillende bands. Maak je op voor een vakantie vol dansplezier!

Het maken van een cruise is alleen al leuk vanwege het vele entertainment!

8. Urenlang naar de oceaan kijken

Niet alleen tijdens de zonsondergangen, maar überhaupt. Een van de redenen waarom je echt een keer een vakantie op een cruise ship wil beleven, is het oneindige uitzicht op de mysterieuze oceaan. Om de een of andere reden werkt het enorm hypnotiserend en je zult al snel merken dat de zee continu andere vormen aanneemt. Een prachtig schouwspel waar je nooit genoeg van kunt krijgen!

Je kijkt gegarandeerd uren naar de oceaan tijdens een cruise

9. Geen verveling mogelijk met winkels en amusement aan boord

Naast zwembaden, waterparken, feesten, shows en muziek, is er nóg meer te doen aan boord van een cruise ship. Er zijn bijvoorbeeld diverse winkels aan boord met kleding, parfum, tassen, schoenen en leuke gadgets. Tijdens het varen kun je hier dutyfree shoppen en op de grote cruiseschepen is het zelfs net alsof je in een winkelcentrum loopt! Daarnaast is er meer amusement, zowel voor kinderen als volwassenen. Denk aan het casino, maar ook een zipline op het open deck, een 4D-bioscoop, Formule-1 simulator, midgetgolf baan, bowlingbaan... Geen grapje!

Zipline en waterpark op een cruise ship

10. Je kunt eenvoudig de leukste excursies boeken

En natuurlijk ga je niet alleen op vakantie op een cruise ship vanwege het schip zelf, maar ook vanwege alle mooie bestemmingen die je aandoet. Aan boord kun je eenvoudig de leukste excursies boeken. Hierbij wordt alles verzorgd: vervoer ernaartoe en weer terug, activiteiten, een gids die je meer vertelt, en ga zo maar door. Zo haal je het meeste uit alle bestemmingen die bezoekt tijdens je cruisevakantie én maak je de leukste dingen mee. Ben jij ook al om? 

Marlous

Over Marlous

Marlous is tijdens haar vakantie al bezig met waar en wanneer haar volgende reis plaats gaat vinden. Ze heeft ontzettend veel bestemmingen mogen ontdekken, maar tijdens het afvinken wordt haar bucket list alleen maar langer. De vraag wat de mooiste bestemming ter wereld is, vindt ze onmogelijk te beantwoorden. De wereld is geweldig!