Skip to navigation Skip to main content
Urlaub Bauernhof

Ga op vakantie naar de boerderij in Tirol

Ervaar een ongeëvenaarde zomerse uitstap naar de idyllische boerderijen van Tirol, waar gezondheid, authenticiteit en plezier samenkomen. Beeld je in: het zachte geluid van koebellen wekt je, terwijl je vanuit je knusse bed wordt begroet door een adembenemend uitzicht op de bergen. Je dag begint met een ontbijt zo vers, dat je de zuiverheid ervan bijna kunt proeven, rechtstreeks van de boerderij.

Omring jezelf met de ongerepte natuur van Tirol, een Oostenrijkse regio die zijn charme en echtheid behoudt door zijn uitgestrekte landbouwlandschappen. Met ongeveer 340 boerderijen die openstaan voor bezoekers, biedt Tirol de perfecte achtergrond voor een vakantie dicht bij de natuur. Deze bestemming is niet alleen rijk aan unieke verblijfsmogelijkheden maar biedt ook een schat aan activiteiten voor alle leeftijden. Sta je open voor een avontuurlijke zomervakantie op een van de schilderachtige boerderijen in Tirol?

Dit ervaar je op een boerderij in Tirol

Ervaar de ultieme harmonie met de natuur tijdens je vakantie op een boerderij in Tirol, waar je het merendeel van je tijd geniet van het buitenleven.
Gezellig, schilderachtig en vol vrijheid; zo kun je een verblijf op een boerderij het best karakteriseren.
Tijdens dagelijkse bezigheden merk je hoe een boerenfamilie met zorg en aandacht voor het milieu alles op de boerderij beheert. Dit omvat alles van het verzorgen van verse, gezonde voeding voor zowel mensen als dieren tot het zorgvuldig scheiden en recyclen van afval.
Een meer authentieke vakantiebeleving is haast ondenkbaar!
Een boerderijvakantie is voor kinderen niet alleen educatief, maar ook een uitgelezen kans om te ontdekken hoe ze zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen voor hun toekomst.
De zuivere lucht van het platteland en de relaxte omgeving van je vakantie hebben een langdurig positief effect op zowel je fysieke als mentale welzijn.

Hoogtepunten van een boerderijvakantie

Of je nu kiest voor een knusse familieboerderij of een grote, levendige boerderij, overal ervaar je een oase van rust en natuur. Ver verwijderd van de stadsdrukte ontwaak je elke ochtend in een idyllisch groen decor, geniet je van een glas verse melk, en voel je je al verfrist voordat je de dieren een eerste bezoek brengt. De mogelijkheden voor activiteiten zijn eindeloos. Ontdek het majestueuze Tiroolse landschap te voet of per fiets, verdiep je in de geuren van de kruidentuin, of draag je steentje bij aan de verzorging van de dieren.

Dit is er te beleven!

Er is een breed scala aan activiteiten beschikbaar die je direct vanaf de boerderij kunt starten, omgeven door een constante aanwezigheid van dieren. Begin je dag met het voeren van kippen en koeien, het borstelen van paarden, spelen met de katten of een bezoekje aan de varkens in hun stal, allemaal zonder de stress van het dagelijks leven. Het betoverende landschap van Tirol ligt letterlijk aan je voeten. Trek je wandelschoenen aan en verken de nabijgelegen bossen of alpenweides. Voor de avonturiers is er zelfs de mogelijkheid om een bergtop te beklimmen. Met tal van goed aangegeven wandelroutes kom je langs de mooiste uitzichten, en wie weet spot je wel reeën, alpenmarmotten of gemzen onderweg. Eenmaal terug op de boerderij kun je ontspannen met een glas zelfgemaakte limonade en je voeten verkoelen in een verfrissend bad. De gastvrije boer(in) kijkt er naar uit om al je avonturen te horen!

Vakantie op een boerderij in Tirol met de kids
© Thomas Wörgetter

Logeer op een de gastvrije boerderijen

De gastvrijheid van de Tiroolse boerenfamilies is ongeëvenaard in spontaniteit. Tijdens je verblijf word je hartelijk opgenomen in hun familie en dagelijks leven, waarbij iedereen zich een deel van de gemeenschap voelt. In Tirol zijn er talloze mogelijkheden voor een vakantie op de boerderij. Of je nu kiest voor een verblijf op een boerderij speciaal ingericht voor kinderen en baby's, omringd door paarden, gelegen in een sereen dal of op een verhoogde locatie in de bergen, of zelfs te midden van prachtige wijngaarden... Welke optie je ook kiest, een unieke vakantie-ervaring is gegarandeerd!

Dit is de mooiste vakantie voor de kinderen

Een vakantie op een boerderij in Tirol is zonder twijfel een topkeuze voor kinderen tijdens de zomer. Ze hebben alle vrijheid om de hele dag in de natuur te spelen, of dat nu is met de dieren, bij het water, in het gras of in de hooischuur - verveling is hier onbekend. Elke dag staat in het teken van interactie met kittens, kakelende kippen, speelse geitjes, wollige schapen, en natuurlijk de koeien. Kinderen krijgen de kans om mee te helpen met de dierverzorging, te genieten van een ponyrit, of te leren over broodbakken en kaasmaken. Het is een prachtige manier om weer in contact te komen met de natuur.

Maar het avontuur beperkt zich niet alleen tot de boerderij. Buiten de boerderijgrenzen wachten nog meer belevenissen, zoals zwemmen en ritjes met de tractor, die gegarandeerd in de smaak vallen. Educatieve uitjes, zoals bezoeken aan een imkerij, een boerderijmuseum of een kasteel, bieden zowel vermaak als leerzame momenten. Met zoveel verschillende activiteiten om uit te kiezen, belooft een vakantie op een boerderij in Tirol een onvergetelijke ervaring te worden.

Kinderen spelen bij het water op de boerderij in Tirol
© Thomas Wörgetter

Vakantiedeals voor een reis naar de Tiroolse boerderij

Wil jij ook wel eens naar een boerderij in Tirol op vakantie? We hebben enkele aanbiedingen voor je uitgezocht. Welke vakantiedeal past bij jou?

Boerderij Oostenrijk
© UaB Tirol

Op vakantie in een boeren vakantiehuis

Met z'n vieren in een boeren vakantiehuis voor slechts € 75,- euro per dag en met halfpension als optie erbij.

Bekijk de aanbiedingen
Vakantie Tirol Bauernhof
© UaB Tirol

Slapen in een appartement op de boerderij

Al vanaf € 40,- p.p.p.n. overnacht je op een boerderij in Tirol, waar elke dag een vers ontbijtje met boerenproducten voor je klaarstaat.

Bekijk de aanbiedingen

De boerderijen in Tirol gaan verantwoord om met de natuur

In Tirol zijn de boerderijen diepgeworteld in een levenswijze die nauw aansluit bij de natuurlijke cycli en ritmes van het leven. Van het voorbereiden van de grond en het zaaien tot aan het verzorgen, oogsten en verwerken van gewassen, deze cycli vormen de kern van het dagelijks leven op de boerderij. Deze tradities respecteren de intrinsieke waarde van de natuur, de mensen en de dieren die deel uitmaken van deze gemeenschappen. Dit betekent echter niet dat de tijd heeft stilgestaan op de Tiroler boerderijen. Integendeel, ze staan vaak aan de voorhoede van innovatie, gretig nieuwe ontwikkelingen adopterend en integrerend in hun bedrijfsvoering. Vele boerderijen hebben al geïnvesteerd in zonne-energie of genereren elektriciteit via waterkracht. Resthout wordt gebruikt als brandstof voor verwarmingssystemen en er wordt bewust gekozen om plastic te vermijden, wat allemaal bijdraagt aan een verantwoorde bedrijfsvoering die zowel duurzaam als toekomstgericht is.

De focus op de regio

De focus op regionale ontwikkeling staat centraal bij de boeren en producenten in Tirol. Er wordt speciale aandacht besteed aan het herintroduceren van vergeten groente- en fruitsoorten, evenals het behouden van veerassen die traditioneel in de regio voorkomen maar nu met uitsterven worden bedreigd. Dit regionale perspectief is ook een leidraad bij de inkoop van materialen en hulpmiddelen voor de bedrijfsvoering, evenals bij de verkoop van zelfgemaakte producten. Boeren in Tirol zijn met recht trots op hun werk en de inzet voor duurzaamheid en regionaliteit, en je gastfamilie zal ongetwijfeld enthousiast zijn om hun kennis en passie met je te delen.

       

Deze special is geschreven in samenwerking met Tirol Werbung.

Urlaub am Bauernhof