Skip to navigation Skip to main content
Provincie Antalya
© Unsplash
Turkije

Vakantie in Middellandse Zeeregio

  • Turkse Rivièra
  • Geweldig klimaat
  • Prachtige bestemmingen zoals Antalya en Side

Dat Turkije een populaire bestemming voor een vakantie aan de Middellandse Zee is, bewijst de drukte in de verschillende steden in de Middellandse Zeeregio wel. Hier liggen bestemmingen waar menig vakantieganger graag komt genieten van de zon, fijne stranden, cultuur en mooie hotels. Steden zoals Antalya en Alanya zijn jaar in jaar uit goedbezocht, maar ken je ook de bestemming Side in de Middellandse Zeeregio al?

Middellandse Zeeregio of Turkse Rivièra?

De Middellandse Zeeregio, in het zuiden van Turkije, staat beter bekend als de Turkse Rivièra. En dat is niet voor niets, want het is een heerlijke bestemming voor een vakantie met de vele mooie badplaatsen en interessante steden. Hete zomers en milde winters, dat is hoe je het klimaat hier zou kunnen omschrijven. De zon schijnt hier gemiddeld 300 dagen per jaar dus je bent verzekerd van schitterend weer tijdens je vakantie. De Turkse Rivièra beslaat de kuststrook aan de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee van Marmaris tot voorbij Alanya.

Accommodaties bij reispartners in Middellandse Zeeregio

Mooie plaatsen in de Middellandse Zeeregio

Er zijn diverse mooie plaatsen in de Middellandse Zeeregio waar je je vakantie naartoe kunt navigeren. Zo zijn Antalya en Alanya ieder jaar weer aan het winnen in populariteit, niet alleen onder Nederlandse vakantiegangers, maar ook onder Turken zelf. Het zijn fijne badplaatsen waar je heerlijk kunt vertoeven aan het strand, maar ook geniet van een bruisend centrum. Side is een echte aanrader. Dit is tevens een badplaats maar zit vol met historische bezienswaardigheden.