Skip to navigation Skip to main content
Cultura Plaza De Espana En Sevilla
© Junta de Andalucía
Spanje

Vakantie in Sevilla

Sevilla

  • Hoofdstad van Andalusië
  • Eeuwenoude monumenten
  • Vol kunst, cultuur en geschiedenis

Een vakantie naar een stad waar je je winterdip kunt bestrijden? Dan is het Spaanse Sevilla een uitstekende keuze. Deze prachtige hoofdstad van Andalusië beschikt over talloze bezienswaardigheden, fijne temperaturen het hele jaar door en een heerlijke keuken met lokale gerechten. Dwaal door de romantische straten en geniet van een sangria op een van de vele terrassen. In deze Zuid-Spaanse stad is het heerlijk vertoeven!

Wat je niet mag missen in Sevilla

Sevilla is een van de meest zonnige steden in Europa, wat maakt dat je er het hele jaar naartoe kunt voor een stedentrip. Een must see is het Real Alcázar, het Koninklijk Paleis. Het staat sinds 1987 op de UNECO Werelderfgoedlijst en is gebouwd in Mudéjarstijl, met veel Moorse en Christelijke invloeden. Je vindt er veel kleurrijke mozaïeken, tuinen in Marokkaanse stijl en prachtige houtsnijwerken. Een ander mooi paleis is Casa de Pilatos, waar je eveneens de Mudégarstijl terugvindt, dit keer in combinatie met Gotische en Romaanse invloeden. Ook het mooiste plein van de stad, Plaza de España, mag je zeker niet missen. Ook dit plein is omringd door prachtige bouwwerken en je loopt zo naar het groene park Maria Luisa. In de wijk Santa Cruz kun je heerlijk eten bij een van de tapasbarretjes en genieten van de muziek van straatmuzikanten.

Fotogalerij van Sevilla

Plaza De Espana En Sevilla
© Junta de Andalucía
Cultura Destino Sevilla
© Junta de Andalucía
Cultura Catedral De Sevilla
© Junta de Andalucía
Turismo Activo Sevilla
© Junta de Andalucía

Metropol Parasol

Wanneer je foto’s van Sevilla ziet, zijn die vaak van Real Alcázar, de sinaasappelbomen voor de kleurrijke gebouwen of van Metropol Parasol. Dit is een ongelofelijk grote houten constructie, ontworpen door Jürgen Mayer. De lokale bevolking noemt het ook wel Las Setas, de paddenstoelen. Er loopt een pad overheen dat een panoramisch uitzicht over heel Sevilla biedt en beneden vind je een archeologisch museum.