Skip to navigation Skip to main content
Beach Nice
© Côte d'Azur France, Soumaya Boussadoun
Frankrijk

Vakantie in Côte d'Azur

  • De Franse Rivièra
  • Bekend van plaatsen als Saint-Tropez en Cannes
  • Zonnige zuiden van de Provence

Côte d’Azur is een regio in het zuiden van Frankrijk en staat bekend om haar prachtige kustlijn. De Franse Rivièra met zon, zee en strand is een plek waar menig vakantieganger dan ook wekenlang zonder moeite kan vertoeven. Deze streek is bekend van de luxe, duurdere plaatsen, zoals Saint-Tropez, Cannes en Nice. Dat betekent echter niet dat een vakantie in Côte d'Azur niet toegankelijk is!

Het zonnige zuiden

Côte d'Azur is onderdeel van de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur, gelegen in het zuidoosten van Frankrijk. Echter is de Côte d'Azur al een bekende bestemming op zichzelf, niet alleen vanwege het zonnige karakter van de kuststrook. Het beroemde filmfestival in Cannes vindt hier bijvoorbeeld plaats, maar ook chique, luxueuze badplaatsen als Saint-Tropez en Nice zijn in dit gedeelte van Frankrijk te vinden. Het is een prachtige bestemming voor een vakantie aan de Middellandse Zee. Het draagt niet zomaar de naam 'azuurblauwe kust'!

Accommodaties bij reispartners in Côte d'Azur

Wat te doen in Côte d'Azur?

 

1. Luxe en nog meer in Saint-Tropez

Overbodige luxe, gastronomie, gezelligheid, heerlijk weer en een prachtige omgeving. Waar je dit vind? In Saint-Tropez natuurlijk. Deze havenplaats aan de Middellandse Zee is wereldberoemd. Honderdduizenden toeristen bezoeken het plaatsje graag om te genieten van haar schoonheid. De haven is prachtig en geniet een wereldberoemde bekendheid. Je treft hier tal van luxe jachten. In de avond komt de stad tot leven. Je kunt hier genieten van het nachtleven, maar er ook voor kiezen om een terrasje te pakken om hier de avonduren op door te brengen. De vele terrassen bieden je de mogelijkheid om heerlijk te genieten van goed eten, goed drinken en een fijne sfeer. De binnenstad van Saint-Tropez is zeker een bezoek waard. Bewandel de luxueuze winkelstraten met grote merken, maar vergeet niet de pittoreske, kleine winkeltjes en oude straatjes een bezoek te brengen. Het is zeker de moeite waard om het prachtige Saint-Tropez en haar omgeving te verkennen wanneer je in Côte d’Azur bent.

2. Tip: bezoek Nice

Een prachtige samensmelting tussen antiek en modern vind je in Nice. Bewonder de bijzondere bouwstijlen, ontdek de verschillen en ontwikkelingen van vroeger tot nu en laat je inspireren door de kunst van grote meesters. De stad is gelegen aan de Middellandse Zee en wordt omringd door zee, heuvels en wijngaarden. Kom tot rust in de groene parken en bezoek de haven van Marseille. Ga ook langs La Cathédrale Sainte-Réparate, de ruïnes van Cemenelum en de MAMAC, een modern kunstmuseum. Bestel een drankje op één van de grote pleinen en geniet van gastronomie op het terras. De pleinen van Nice hebben ieder iets unieks, dus neem de tijd om de stad goed te verkennen. Er is namelijk veel te doen, te zien en te beleven hier. De stad laat je genieten van geschiedenis, gezelligheid, gastronomie, historie, kunst én natuur.

3. Geniet van de azuurblauwe zee, ook wel bekend als de Franse Rivièra

Iedereen heeft wel eens van het paradijs gehoord, de Franse Rivièra. Jaarlijks genieten miljoenen toeristen van de zon, de zee en het strand. De populairste badplaatsen zijn te vinden in Côte d’Azur, wat mede komt door de azuurblauwe zee en witte zandstranden. Voor ontspanning kun je hier een hele vakantie heen, maar ook voor sportieve wateractiviteiten is deze kust heel geschikt. Maak een combinatie tussen tot rust komen en spanning opzoeken door sportief te bezig zijn. Er zijn veel stadjes aan de kust waar je heerlijk wat eten kan bestellen of gewoon even kan rondkijken. De combinatie tussen de veelzijdige azuurblauwe zee en de gezelligheid in de omgeving zorgt voor een ideale vakantiebestemming voor bijna iedere soort vakantieganger.