Skip to navigation Skip to main content
Strand Antigua

Eilanden als Curaçao, Aruba en Cuba zijn onwijs populaire bestemmingen het Caribisch gebied, maar naast deze twee Nederlandse parels zijn er nog veel meer eilanden in de Caribbean die je echt eens wilt bezoeken. De Caraïben, het Caribisch gebied of in het Engels gezegd, the Caribbean, zijn de eilanden die in de Caraïbische Zee liggen tussen Noord- en Zuid-Amerika. We lichten een paar bestemmingen voor je uit die misschien minder voor de hand liggend zijn voor een vakantie. Dit zijn 5 prachtige eilanden in de Caribbean die je echt een keer wil bezoeken!

Vakantie in het Caribisch gebied

Misschien ben je al een keer op vakantie geweest in het Caribisch gebied. De Nederlandse parels zoals Curaçao, Aruba, Bonaire of Sint Maarten worden veelvuldig door Nederlandse toeristen bezocht. Ook andere eilanden in de Caribbean, zoals de Bahama's of het Dominicaans Republiek, zijn populaire bestemmingen. De Caribbean hebben hun naam te danken aan de Cariben, de oorspronkelijke indianenstam van dit gebied. Op veruit de meeste eilanden wordt Spaans gesproken (70%), andere talen zijn Engels, Frans en Nederlands, dat ontstaan is in de tijd van de koloniën. De eilanden in de Caribbean zijn stuk voor stuk prachtig. Heb je al eens nagedacht over een vakantie in een van onderstaande eilanden in de Caribbean?

Saint Kitts & Nevis

Saint Kitts & Nevis bestaat uit twee eilandjes en heeft de officiële naam Federatie van Saint Christopher en Nevis, vernoemd naar Christoffel Colombus. Saint Kitts is het grootste van de twee. Het zijn twee vulkanische eilanden, maar hebben een ongelooflijk vruchtbaar land en daarom prachtige flora en fauna. Je vindt er nog resten van het tropisch regenwoud, kraakhelder turquoise water en het klimaat is heerlijk tropisch. De inwoners van Saint Kitts & Nevis worden Kittitians en Nevisians genoemd en de sfeer op de eilanden is vooral relaxed. Wat je hier niet mag missen tijdens je vakantie? Ga ziplinen door het regenwoud, ontdek historische bezienswaardigheden zoals het Fort op Brimstone Hill (UNESCO Werelderfgoed) en ga op een catamaran tour naar Nevis. 

Uitzichtpunt op het eiland Saint Kitts in de Caribbean

Antigua & Barbuda

Ook Antigua & Barbuda is een eilandstaat dat bestaat uit twee eilanden. De staat is pas sinds 1981 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk en Engels is hier dan ook de voertaal. De meeste inwoners vind je op Antigua, rondom de hoofdstad St. John's. Tijdens je vakantie op Antigua & Barbuda word je niet alleen verwarmd door het heerlijke klimaat, maar ook door de vriendelijkheid van de bevolking. Geniet op de witte en roze stranden, zwem in het heldere water en ga snorkelen om de vele schitterende riffen en lagunes te ontdekken. Maar niet alleen de stranden zijn het ontdekken waard, ook de cultuur is interessant. Je vindt er een mix van Afrikaanse, Britse en moderne invloeden waar je meer over kunt leren tijdens een tour over de eilanden. 

Het strand van St John's op Antigua

Barbados

In het oosten van de eilanden in de Caribbean ligt Barbados, een republiek waar de Engelse taal wordt gesproken. Kenmerkend voor Barbados zijn de vele koraalzandstranden en de talrijke koraalriffen. De flora en fauna van het eiland zijn echter behoorlijk beïnvloed door menselijke activiteiten, aangezien er veel gekapt is voor de aanleg van suikerrietplantages een paar honderd jaar geleden. Echter zijn er nog steeds delen van het originele regenwoud in de ravijnen. Wat te doen tijdens je vakantie in Barbados? Proef de lokale rum, maak een safari-tour over het eiland, bewonder de indrukwekkende Harrison's Cave en ontdek UNESCO Werelderfgoed gebied Bridgetown, tevens de hoofdstad van dit Caribische eiland.

Barbados behoort tot de prachtige eilanden van de Caribbean
© Unsplash, Tom Jur

Martinique

Martinique behoort dan wel tot de eilanden in de Caribbean, maar is ook een departement van Frankrijk. Hier wordt dus voornamelijk Frans gesproken en er kan met de euro worden betaald. Van de bewogen geschiedenis die over de eeuwen heen heeft plaatsgevonden op dit eiland, valt nog genoeg te zien. Maar ook de watervallen, regenwouden, bounty-stranden en vulkanische toppen zijn het ontdekken waard. Aanrader is een paardrijtocht over het strand, het bewonderen van zeeschildpadden op Grand Anse, een duik in de geschiedenis in La Pagerie museum en het proeven van de lokale keuken en rum dat gevormd is door Europese, Caribische en native invloeden. Ze zeggen zelf niet voor niets met trots: "Martinique, c'est magnifique!"

Fort de France is de hoofdstad van het Caribische Eiland Martinique

Saint Thomas -  Amerikaanse Maagdeneilanden

De Amerikaanse Maagdeneilanden is een eilandengroep en is, zoals de naam al doet vermoeden, onderdeel van de Verenigde Staten. De groep bestaat uit drie hoofdeilanden en een aantal kleinere eilandjes, en kent als hoofdstad Charlotte Amalie, dat tevens de hoofdstad van het eiland Saint Thomas is. Het eiland werd een paar eeuwen terug door meerdere landen gekoloniseerd, maar werd voornamelijk gebruikt door piraten. Je wordt tijdens je vakantie op Saint Thomas dan ook veelvuldig herinnerd aan the Pirates of the Caribbean. Witte stranden, felblauw water en een van de mooiste stranden ter wereld (Magen's Bay), het is werkelijk een tropisch paradijs! Je kunt hier volop de onderwaterwereld ontdekken, maar ook duty free shoppen en proeven van het bruisende uitgaansleven. 

Magen's Bay in Saint Thomas, op de Amerikaanse Maagdeneilanden in de Caribbean
© Unsplash, Karl Callwood

Let op het orkaanseizoen in de Caribbean

Wil je op vakantie naar een van de eilanden in de Caribbean, houd dan rekening met het orkaanseizoen. Het orkaanseizoen in het Caribisch gebied loopt van juni tot en met november. Dat betekent dat er gedurende deze periode kans is op veel regen, tropische stormen en orkanen. Veruit de meeste ontwikkelen zich in de maanden augustus, september en oktober. Een orkaan is een tropische cycloon met windsnelheden van meer dan 117 km/uur en trekt gemiddeld eens in de twee jaar langs de 'hurricane belt'. Eilanden in de Caribbean waar echter weinig tot nauwelijks orkanen langskomen, zijn Aruba, Barbados, Bonaire, Curaçao, Saint Vincent en de Grenadines, Grenada en Trinidad en Tobago. 

Marlous

Over Marlous

Marlous is tijdens haar vakantie al bezig met waar en wanneer haar volgende reis plaats gaat vinden. Ze heeft ontzettend veel bestemmingen mogen ontdekken, maar tijdens het afvinken wordt haar bucket list alleen maar langer. De vraag wat de mooiste bestemming ter wereld is, vindt ze onmogelijk te beantwoorden. De wereld is geweldig!