Skip to navigation Skip to main content
San Antonio
Spanje

Vakantie in Ibiza

Ibiza

  • Veel horeca- en uitgaansgelegenheden
  • Entertainment van bekende artiesten
  • Mooie ongerepte natuur

Naast alle clubs, pubs, bars en festivals is er ook een andere kant van het welbekende feesteiland Ibiza in de regio Balearen. Voordat het eiland het mekka van het nachtleven’ werd genoemd, was het een toevluchtsoord voor hippies. Vandaag de dag is hier op de drukkere plekken niet veel meer van te merken, maar richting de noordkant van het eiland - waar het aanzienlijk rustiger is - voel je die sfeer nog steeds. Aan die kant van het Spaanse eiland vind je ook nog de originele ongerepte natuur en veel locals.

Feestvakantie op Ibiza

Mocht je nou wel op zoek zijn naar een echte feestvakantie, dan zit je op Ibiza op de juiste plek! Dagelijks treden hier tijdens het hoogseizoen grote namen op van over de hele wereld. Tiësto, Armin van Buuren, Afrojack en David Guetta zijn een paar van de vele artiesten die regelmatig op het eiland te vinden zijn. De optredens nemen vaak plaats in de grote clubs op het eiland, de meeste bevinden zich in en rondom Ibiza-stad en San Antonio. Houd er wel rekening mee dat je vaak een hoge entreeprijs betaalt, deze lopen soms op tot € 50 euro.

Fotogalerij van Ibiza

Eivissa
© Ibiza Travel
La Oliva Eivissa
San Antonio
San Antonio Sunset

Om niet te missen tijdens je vakantie op Ibiza

Er zijn een aantal dingen die je echt niet mag overslaan tijdens een vakantie op Ibiza. Ga bijvoorbeeld een dagje op strandhoppen! Het eiland barst van de fotogenieke stranden, dus het beste is om er gewoon op uit te trekken. Ook enorm belangrijk op vakantie is natuurlijk lekker eten. Wanneer je meer naar het binnenland trekt vind je prachtige tuinen met lokale restaurantjes, een echte aanrader! Noteer bijvoorbeeld restaurant La Paloma, een schitternde plek waar je leuk zit in een aangekleden binnentuin en je midden in de natuur heerlijke gerechten geserveerd krijgt. Wist je trouwens ook dat je flamingo’s kunt spotten op Ibiza? In natuurgebied Ses Salines, dat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, zijn jaarlijks in de maanden augustus en oktober honderden flamingo’s te spotten. Ze zijn onder andere te zien vanaf het terras van beachclub Experimental Beach.