Skip to navigation Skip to main content
Den Haag
© Unsplash
Nederland

Vakantie in Den Haag

Den Haag

  • Politieke hart van Nederland
  • Koninklijke paleizen en interessante musea
  • Gelegen aan de Noordzee

Den Haag, hoofdstad van Zuid-Holland én op een na grootste stad van de provincie, is zowel de regeringszetel als thuisbasis van de Nederlandse koninklijke familie. Deze unieke mix voorziet de stad van een authentieke en historisch belangrijke positie op nationaal en internationaal niveau. Niet voor niets is Den Haag populair bij vakantiegangers uit binnen- en buitenland!

Historisch Den Haag

Hoewel er archeologische vondsten zijn gedaan die dateren uit de derde eeuw voor Christus, werd het huidige Den Haag gesticht rond begin dertiende eeuw. De plek van het Binnenhof, tegenwoordig het politieke hart van de stad (en dus van Nederland), is de oudste van de stad – en dat is terug te zien aan de prachtige historische gebouwen. Tijdens je verblijf in Den Haag word je dan ook getrakteerd op prachtige historische architectuur. Slenteren door de stad is dan ook een waar genoegen, met meer dan 1100 rijksmonumenten tot je beschikking!

Fotogalerij van Den Haag

Herfst in Den Haag
© Unsplash
Den Haag
© Unsplash
Binnenhof
© Unsplash
Den Haag regerings gebouwen
© The Hague & Partners, Jurjen Drenth

Zien in Den Haag

Tot deze rijksmonumenten behoren onder andere meer dan 75 kerken en een aantal paleizen. Het Vredespaleis en Paleis Noordeinde zijn echte musts als je de Hofstad bezoekt. Hier krijg je een beeld van hoe koninklijk Nederland het land heeft vormgegeven. Voor meer kunst en cultuur kun je terecht bij een van de vele musea, waaronder het Panorama Mesdag, het Mauritshuis en het Gemeentemuseum Den Haag - waar je de grootste Mondriaan collectie ter wereld vindt.

Doen in Den Haag

Even de stad uit? In Madurodam zijn verschillende iconische Nederlandse bouwwerken en bezienswaardigheden in miniatuurversie neergezet. Leuk met kinderen, maar zonder niettemin! Uitwaaien word je makkelijk gemaakt door de twaalf kilometer lange kustlijn van de stad. In de badplaats Scheveningen kun je heerlijk struinen over de boulevard. Terug in de stad kun je in het Omniversum op unieke wijze een natuur- of wetenschapsfilm bekijken, waarna je in Chinatown de beste restaurantjes en tokootjes vindt. Op de Grote Markt sluit je vervolgens de dag af met een drankje bij een van de vele cafés. Ook worden hier geregeld leuke evenementen en festivals georganiseerd.

Bezoek Nederland in het klein in Madurodam

Nederland in 1 dag bezoeken, dan kan in Madurodam! In Madurodam bezoek je alles wat typisch Nederlands is en ons land zo kenmerkt in het mini en klein. Het is ontzettend leuk om in het klein te zien hoe mooi Nederland toch is en hoeveel Nederland allemaal te bieden heeft.