Skip to navigation Skip to main content
Brandenburg
© TMB, S.Lehmann
Duitsland

Vakantie in Brandenburg

  • Omringt de hoofdstad van Duitsland
  • Prachtige natuurgebieden
  • Mooie bestemmingen buiten Berlijn

De deelstaat Brandenburg is vooral bekend doordat het de hele stad Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, omsluit. Hoewel Berlijn eigenlijk naast stad een eigen deelstaat is, ligt het dus wel compleet in deze Duitse regio. Berlijn is veruit de populairste bestemming bij onze oosterburen en wordt in alle jaargetijden door veel toeristen bezocht voor een stedentrip. Niet alleen is de hoofdstad van het land overigens trekpleister, er zijn in Brandenburg nog veel meer noemenswaardige bestemmingen die de moeite waard zijn voor een vakantie.

Mooie plaatsen in Brandenburg

Een andere stad die je zeker een keer wil bezoeken is Potsdam. Dit is de hoofdstad van de regio Brandenburg. Hier vind je paleizen en schitterende tuinen, die met al hun pracht op de UNESCO Werelderfgoedlijst beland zijn. Ook een stukje Nederlandse geschiedenis is hier te vinden: de grootste Nederlandse wijk buiten de landsgrenzen ligt in Potsdam. Dit wordt het Höllandische Viertel genoemd. Een andere must-see is Spreewald, een prachtig natuurgebied dat onder de bescherming van UNESCO ligt. Het gebied staat bekend om de regionale producten en agricultuur evenals de lagune-achtige uitstraling van het bos.

Accommodaties bij reispartners in Brandenburg

Wat te doen tijdens je vakantie in Duitsland?

Brandenburg is een ideale bestemming voor vakantiegangers die wat cultuur willen snuiven. Er zijn door de hele regio talloze musea, paleizen, kastelen en (industriële) monumenten die blijken van een lange geschiedenis in het land. Maar cultuur staat hier ook in het teken van concerten, theatervoorstellingen en opera’s. Wie een actieve vakantie wil beleven, zit overigens in deze Duitse regio ook goed. Buiten Berlijn liggen prachtige meren en bossen, zoals de omgeving van het Ruppiner Seenland, die zich uitstekend lenen voor een mooie wandel- of fietstocht.