Skip to navigation Skip to main content

De beste auto om een caravan te trekken in 2024

Kia EV6 Trekauto Van Het Jaar
© ANWB

Benieuwd naar de beste auto om een caravan te trekken? De Kia EV6 is door de ANWB verkozen tot de Trekauto van het Jaar 2024. Deze elektrische auto blinkt uit met zijn ruime interieur, stabiele weggedrag en indrukwekkende prestaties. De jury, bestaande uit zes ANWB- en vakspecialisten, was vooral te spreken over de stabiliteit van de EV6 tijdens het trekken van een caravan. Volgens hen heeft de caravan nauwelijks invloed op het rijgedrag en het comfort van de auto.

De Kia EV6: Trekauto van het Jaar 2024

"Door de introductie van een gunstiger geprijsd instapmodel (vanaf €51.895) is de gejureerde uitvoering, met een 77,4 kWh batterij en achterwielaandrijving, de meest ideale configuratie om zo lang mogelijk zonder laadstop te kunnen doorrijden," aldus de jury. Het rijbereik met caravan van circa 220 kilometer bij de praktijkrit wordt als acceptabel beoordeeld, vooral vanwege de mogelijkheid om effectief met hoge snelheid te laden.

Technische Specificaties en Rijervaring

De Kia EV6 beschikt over een elektromotor met een vermogen van 168 kW (229 pk) en een koppel van 350 Nm. Dit is meer dan voldoende om zowel de beladen auto (2.300 kg) als de beladen caravan (1.350 kg) moeiteloos te trekken. De wegligging van de EV6 is volgens de jury onovertroffen, en dankzij de rijhulpsystemen zoals adaptieve cruise control en blinde hoek waarschuwing, blijft de rit comfortabel en veilig, zelfs met een caravan aangekoppeld.

Daarnaast biedt de Kia EV6 een riante binnenruimte en een bagageruimte van ruim vijfhonderd liter, wat bijdraagt aan het comfort tijdens lange reizen. Het intuïtieve bedieningsgemak maakt deze auto tot een favoriet onder caravanliefhebbers. Bekijk hieronder een review van Bright van de EV6.

Waarom de Kia EV6 de beste auto om een caravan te trekken is in 2024

De ANWB benadrukt dat de Kia EV6 vanwege zijn veelzijdigheid en prestaties de ideale trekauto is voor 2024. De combinatie van een ruime actieradius, snelle laadtijden en geavanceerde rijhulpsystemen zorgt ervoor dat deze elektrische auto een uitstekende keuze is voor iedereen die regelmatig met een caravan op pad gaat.

"De wegligging van de EV6 is daarnaast onovertroffen. Zijn elektromotor is goed voor 168 kW/229 pk en 350 Nm, ruim voldoende om de beladen testauto (2.300 kg) met beladen caravan (1.350 kg) moeiteloos kilometers te laten vreten," aldus de jury.

Andere genomineerde trekauto's

Naast de Kia EV6 zijn ook andere auto's genomineerd voor de titel Trekauto van het Jaar 2024. Deze omvatten de Ford Kuga 2.5 PHEV, Hyundai Ioniq 6, Mercedes-Benz EQA 250+, Smart #1, en Volkswagen Tiguan 1.5 eTSI. Elk van deze voertuigen biedt unieke voordelen voor het trekken van een caravan, maar de Kia EV6 steekt er met kop en schouders bovenuit vanwege zijn algehele prestaties en gebruiksvriendelijkheid.

Ford Kuga Parkeerplaats
De Ford Kuga kennen we zelf erg goed, daar rijden we al een tijdje in. Hele fijne auto!
Redactie

Over Redactie

Onze redactie is regelmatig op pad om nieuwe bestemmingen te ontdekken en de leukste tips voor jouw vakantie te verzamelen. Of dat nu binnen of buiten onze landsgrenzen is, de mooiste bestemmingen en leukste activiteiten delen onze bloggers via hun laatste artikelen.