Skip to navigation Skip to main content
San Gimignano Toscane
© Unsplash, Amy Burgess

Natuurlijk kennen we de grote, populaire steden zoals Florence, maar wat zijn nou de meest geliefde dorpjes in Toscane voor een vakantie? Boekingsportaal Holidu deed daar onderzoek naar en stelde een lijst op van vijftig Toscaanse pareltjes die het ontdekken waard zijn tijdens je volgende vakantie in Italië. Wij delen de top 10 meest geliefde dorpjes in Toscane met je!

Onderzoek naar de meest geliefde dorpjes in Toscane

Toscane is al jaren een van de populairste regio's voor een vakantie in Italië en dat is niet zonder reden. Je vindt er prachtige historische steden, uitgestrekte wijnranken, een indrukwekkend landschap en er hangt romantiek in de lucht. Steden als Florence, Siena of Montepulciano worden jaarlijks drukbezocht. Maar ook buiten de grote plaatsen om valt er een hoop te ontdekken in Toscane.

 

Boekingsportaal Holidu deed onderzoek naar de meest geliefde dorpjes in Toscane waarbij het ging om bestemmingen met minder dan 10.000 inwoners. Dit werd gedaan door de online zoekopdrachten te analyseren, waarna er een lijst uitrolde met maar liefst 50 pittoreske vakantiebestemmingen in Toscane die het ontdekken waard zijn. Wij delen de top 10 meest geliefde dorpjes in Toscane volgens Holidu met je. Misschien inspirerend voor je volgende vakantie in Italië? 

1. San Gimignano

Ken je San Gimignano al? Als het antwoord 'nee' is, dan is het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Het historische stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en daarom is het ook niet zo vreemd dat San Gimignano op één staat in deze lijst met meest geliefde dorpen van Toscane.

San Gimignano is met recht een van de meest geliefde dorpen in Toscane
© Unsplash

2. Forte dei Marmi

Als nummer twee in het onderzoek van Holidu naar de meest geliefde dorpen in Toscane kwam Forte dei Marmi naar voren. Dit is een badplaats vol luxueuze villa's, maar ook met historische bezienswaardigheden om te ontdekken. 

Forte dei Marmi is een luxe badplaats in Toscane
© Unsplash, Claudio Poggio

3. Volterra

Volterra ligt in het hart van Toscane en is als schilderachtig te karakteriseren. Het plaatsje beschikt over eeuwenoude tempels, pittoreske steegjes en ambachtelijke werkplaatsen. 

Volterra is met recht een van de meest geliefde dorpjes van Toscane
© Unsplash, Laura Lugaresi

4. Castiglione della Pescaia

De vierde in de lijst van meest geliefde plaatsjes in Toscane naar onderzoek, is Castiglione della Pescaia. Een middeleeuws kasteel, pittoreske straatjes en allerlei pizzeria's maken dit tot een echte Toscaanse parel voor je vakantie in Italië.

Castiglione della Pescaia is een Toscaanse parel
© Unsplash, Rebecca Mosca

5. Montalcino

Montalcino telt niet meer dan 6000 inwoners en is een echte kleine Toscaanse juweel. Het staat bekend om de wijnproductie van Brunello di Montalcino en er zijn dan ook schitterende wijngaarden en -huizen te ontdekken.

Montalcino staat bekend om de wijnbouw
© Unsplash, Clay Banks

6. Pienza

Het kleine Pienza is een terechte nummer zes als het gaat om de meest geliefde dorpjes in Toscane. Wat een prachtig klein plaatsje! Er zijn charmante straatjes en historische bezienswaardigheden en Pienza staat ook bekend om de schapenkaas: pecorino. 

Pienza is een van de meest populaire plaatsen in Toscane
© Unsplash, Federico Di Dio Photography

7. Pitigliano

Pitigliano is niet alleen een van de meest geliefde, maar zeker ook een van de mooiste dorpjes van Toscane. Het dorp rijst omhoog uit het landschap en bestaat uit karakteristieke, historische pandjes en straatjes vol sporen van het verleden. Met zekerheid een bezoek waard tijdens je vakantie!

Pitigliano is een van de mooiste dorpjes van Toscane
© Unsplash

8. Chianciano Terme

Klein, maar fijn, en niet voor niets op deze lijst met meest geliefde dorpen in Toscane: Chianciano Terme. Ook hier doemen de kleurrijke huizen en straten op uit de groene, uitgestrekte wijnranken, wat zorgt voor een prachtig aanzicht. 

Wijngaarden in Toscane
© Unsplash, Johny Goerend

9. San Vincenzo

San Vincenzo is een klein kustplaatsje met een gezellige boulevard, mooie haven en fijne zandstranden. Ook dit dorpje beschikt over een historisch centrum met allerlei barretjes en winkels. 

Strand en boulevard in San Vincenzo
© Pixabay

10. Capalbio

De top 10 van meest geliefde dorpjes in Toscane wordt afgesloten met het Italiaanse plaatsje Capalbio. Niet alleen het middeleeuwse karakter met pittoreske steegjes maakt dit een prachtige bestemming, ook de olijfbomen en wijngaarden in de omgeving doen dat.

Over Holidu

Holidu is een online boekingsportaal waar je vakantiehuizen in tientallen landen ter wereld kunt vinden en boeken. Je kunt via de website gemakkelijk het aanbod aan vakantiehuizen met elkaar vergelijken en zo jouw ideale accommodatie vinden en boeken.

Marlous

Over Marlous

Marlous is tijdens haar vakantie al bezig met waar en wanneer haar volgende reis plaats gaat vinden. Ze heeft ontzettend veel bestemmingen mogen ontdekken, maar tijdens het afvinken wordt haar bucket list alleen maar langer. De vraag wat de mooiste bestemming ter wereld is, vindt ze onmogelijk te beantwoorden. De wereld is geweldig!