Skip to navigation Skip to main content
Baden Baden Haus Goldenes Kreuz
© TMBW Mende
Duitsland

Vakantie in Baden-Baden

Baden-Baden

  • Bekend als kuuroord
  • Gelegen in het Zwarte Woud
  • Sterrenrestaurants en sierlijke gebouwen

De Duitse stad Baden-Baden, gelegen in Baden-Württemberg, staat al heel wat jaren bekend als kuuroord. Al in de Romeinse tijd werd er hier gebruikgemaakt van de warmwaterbronnen. De gezellige en chique stad is de perfecte bestemming voor een combinatie van wellness en stedentrip. Tijdens een vakantie in Baden-Baden kun je urenlang flaneren door de straten, naar hartenlust shoppen en natuurlijk genieten in een van de twee thermale baden.

Wat te doen in Baden-Baden

Baden-Baden is sinds de 19e eeuw een bekende toeristische plek. In die tijd trok vooral de elite richting de stad; om te baden, te winkelen en te feesten. Dit glamour-achtige karakter zie je nog steeds terug in de sierlijke gebouwen zoals het Kurhaus, het oudste casino van Duitsland. Ook het Festspielhaus, het operagebouw, is zeker een bezoek waard. Baden-Baden is niet heel groot, dus je kunt tijdens je vakantie alles gemakkelijk wandelend ontdekken. Struin door het gezellige centrum of over de Lichentaler Allee, een promenade met prachtige bomentuin. Voor een relaxmoment moet je naar de Bäderviertel, de wijk waar je alle spa’s vindt. Hier vind je ook de twee thermale baden, de moderne Caracalla Spa en het historische Friedrichsbad. Ben je een kunstliefhebber? Zet dan het Museum Frieder Burda op je lijstje.

Fotogalerij van Baden-Baden

Baden Baden Haus Goldenes Kreuz
© TMBW Mende
Baden Baden Leopoldsplatz
© TMBW Mende
Baden Baden Restaurant
© TMBW Mende
Baden Baden Shopping
© TMBW Duepper
Baden Baden Weinberge
© TMBW Mende

Culinair genieten in het Zwarte Woud

Ook op culinair gebied is het genieten in Baden-Baden en omgeving. Door de hele stad vind je allerlei leuke koffietentjes waar je overdag een pitstop kunt maken. Dineren doe je in een van de vele (sterren)restaurants. Zuid-Duitsland staat voornamelijk bekend vanwege het goede vlees, maar ook de wijnen mag je zeker niet vergeten. Het wijngebied van Baden-Baden loopt tussen de Rijn en de heuvels van het Zwarte Woud en er worden verschillende wijnsoorten ontwikkeld. Proef wanneer je in de stad bent vooral de lokale rosé, ‘Badisch Rotgold’.