Skip to navigation Skip to main content
Chemnitz Rathaus
© Chemnitzer Wirtschaftsförderungs- und Entwicklungsgesellschaft mbH
Duitsland

Vakantie in Chemnitz

Chemnitz

  • Leuke musea voor jong en oud
  • Stad met rijke geschiedenis
  • Fraaie natuur net buiten de stad

Dat Chemnitz is uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa, is natuurlijk niet zonder reden. Deze leuke Duitse stad, gelegen in de regio Saksen, heeft namelijk ontzettend veel te bieden op het gebied van kunst, techniek en geschiedenis. Je treft hier zowel topmusea als monumentale panden uit de industriële revolutie. Daarnaast is het centrum van de stad erg sfeervol, je kunt er dus heerlijk een dagje ronddwalen. Dat is wat Chemnitz zo’n geschikte bestemming voor een citytrip maakt!

De geschiedenis van Chemnitz

Chemnitz is ooit bekend geworden dankzij een van zijn voormalige bewoners. De stad is zelfs een periode naar deze man vernoemd geweest. Dit gaat natuurlijk over de welbekende Karl Marx, die een belangrijke rol heeft gespeeld tijdens het communistische verleden van de stad. Chemnitz heeft het onder het regime van de DDR niet makkelijk gehad, maar is daarna weer helemaal opgebloeid! Waar eerst beton het beeld domineerde, hebben moderne architecten een nieuwe omgeving gecreëerd. Toch zie je in het straatbeeld nog steeds enkele sporen van deze periode. Het 13 meter hoge borstbeeld van Karl Marx staat vandaag de dag namelijk nog steeds.

Fotogalerij van Chemnitz

Chemnitz Rathaus
© Chemnitzer Wirtschaftsförderungs- und Entwicklungsgesellschaft mbH
Chemnitz Majolika Fassade
© Sachsen Tourismus, Manfred Lohse
Kerstmarkt
© Sachsen Tourismus, Sven Gleisberg
Chemnitz
© Chemnitzer Wirtschaftsförderungs- und Entwicklungsgesellschaft mbH
Kerstmarkt Chemnitz
© Sachsen Tourismus, Daniel Clarke

Bezienswaardigheden in Chemnitz

Een groot voordeel van Chemnitz is dat veel historische gebouwen en monumenten ​​in of nabij het stadscentrum liggen. Daardoor kun je leuke wandeltochten maken en tegelijkertijd in één keer veel van de stad zien. Een paar hoogtepunten die je echt niet mag missen tijdens je vakantie in Chemnitz zijn de musea Villa Esche, Museum Gunzenhauser en het Saksisch Industriemuseum, dat gelegen is in een prachtige oude fabriek. Ben je op zoek naar een vakantie waar je stad en natuur kunt combineren? Dan is Chemnitz perfect! Het groene Erzgebirge ligt namelijk net buiten de stad en biedt geweldige mogelijkheden.