Skip to navigation Skip to main content
Wintersport

Wintersport

In de winter op vakantie? Een wintersport is heerlijk! Geniet van strak geprepareerde pistes, de gezelligheid van berghutten en specialiteiten uit de Alpen en ga lekker skiën of snowboarden met prachtig uitzicht. Een wintersportvakantie is leuk voor jong en oud en er zijn ontelbaar veel mooie gebieden in Europa waar je terecht kunt. Of je nu gaat skiën in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië of Duitsland: je wintervakantie wordt gegarandeerd er eentje voor in de boeken.

Wil jij op wintersport voor je vakantie en ben je nog op zoek naar inspiratie? Wij hebben een paar leuke tips samengesteld waar je zonder twijfel een heerlijk tijd in de sneeuw zult beleven. Lees snel verder!

Wintersport in Zell-Gerlos

Lekker eten, heel veel sfeer en fantastische winteractiviteiten beleven met je vrienden of familie? Zell-Gerlos is het antwoord! Deze wintersportregio in Oostenrijk heeft namelijk alles in huis voor een fijne vakantie in de sneeuw. De plaatsjes Zell am Ziller en Gerlos behoren tot de Zillertal Arena waar je 150 km aan pistes tot je beschikking hebt die reiken tot een sneeuwzekere hoogte van 2500 meter. Je kunt er mooie tochten skiën, rodelen, genieten in kneutigere berghutten en après-skiën.

Wintersport in de Zillertal Arena
© Spalder Media Group

Skiën in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Een van de grootste skigebieden van Oostenrijk en ook nog eens een van de duurzaamste. Dat is SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental! Dit skigebied ligt in Oostenrijk en telt maar liefst 270 km aan pistes en negen sfeervolle dorpjes. Alle bestemmingen in de regio hebben een familievriendelijk karakter en de pistes zijn zowel breed en glooiend als spannend en uitdagend. Je kunt er bovendien gemakkelijk heen met de trein, want de ÖBB Nightjet rijdt rechtstreeks naar Kufstein vanaf waar je het laatste stukje met de skibus naar je eindbestemming navigeert. 

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Ellmau
© Spalder Media Group

Ski in twee landen in Oberstdorf Kleinwalsertal

Op wintersport in Duitsland én Oostenrijk? Dat kan als je gaat skiën in Oberstdorf Kleinwalsertal. Het skigebied strekt zich uit over twee landen en daarom kun je grensoverschrijdend meters maken in de Alpen. In totaal zijn er ruim 130 km aan pistes, een mooi aantal om continu andere afdalingen te maken en nieuwe uitzichten te bewonderen! Oberstdorf is een ontzettend sfeervolle bestemming in Duitsland maar ook de plaatsjes aan de Oostenrijkse kant zijn vol karakter. En dat niet alleen: voor een scherpe prijs geniet je al van een wintersport in dit veelzijdige skigebied.